SportEmotion Jaargangfinale voor Ed-Vo minioren te Amsterdam

Zondag 4 juli 2010 werd in het Sloterparkbad te Amsterdam de Jaargangfinale georganiseerd voor minioren. Van Ed-Vo mochten hieraan maar liefst vier zwemmers deelnemen, Michelle Verhoeven, Bas Vlugt, Luc Kroon en Sander Karregat. Deze wedstrijd werd gezwommen in een 50m bad, wat voor de meeste zwemmers de eerste keer was. Slechts de 24 snelste zwemmers van Nederland per afstand mochten deelnemen.

Bas Vlugt (’99) startte vandaag drie keer en kwam als eerste Ed-Vo zwemmer aan de start op de 200m wisselslag. Bas ging gelijk voluit en hield goed vol. Met een tijd van 3.03.52 min. eindigde Bas op de 12e plaats. De kop was eraf. Sander Karregat (’98) mocht voor de eerste keer tijdens deze finales uitkomen en wel op de 200m vrije slag. Na een vermoeiende kampweek had hij al zijn resterende energie verzameld om deze race tot een succes te maken. Sander ging voor een pr., maar dat zat er gezien de omstandigheden helaas niet in. Wel een redelijke tijd in een 50m bad van 2.50.20 min., Sander mocht tevreden zijn met een 24e plaats. Michelle Verhoeven (’00) had ook haar primeur bij deze wedstrijden. Zij zwom eerst de 100m schoolslag, voor het eerst in een lang bad. Zij zwom een prima tijd van 1.43.28 min. en werd 18e. Hierna mocht Bas zijn 3e plek van vorig jaar gaan verdedigen op de 50m vlinderslag. Vanuit de tweede serie was dit geen gemakkelijke opgave. Bas zwom alsof zijn leven ervan afhing, maar helaas … geen medaille, maar wel een prima tijd van 0.37.44 min.. Michelle kwam ook uit op de 200m wisselslag, maar de poldersurvival van gisteren speelde haar nu parten. Michelle eindigde in een tijd van 3.25.85 min. op de 19e plaats.

Na de pauze zwom Bas zijn derde afstand, de 100m rugslag en die ging helemaal top! In een tijd van 1.22.95 min. werd Bas 9e! Ook Michelle kwam nog een keer aan de start op de 100m vrije slag, ze zwom of haar leven ervan afhing naar de 23e plaats in 1.24.19 min.

Luc Kroon was helemaal uit de Efteling gekomen om zijn favoriete 50m vlinderslag te zwemmen. Wat een bad en wat een startblokken! Een hele ervaring en ook een prima tijd van 41.55 sec. en de 21ste plaats voor Luc.

Coach André kon zijn polo uitwringen van de warmte na deze lange inspannende maar sportieve en leerzame dag! Nu lekker uitrusten en genieten van een welverdiende vakantie.

Wij wensen iedereen een heel prettige vakantie toe en zien uit naar wat het volgende seizoen ons zal brengen.

Met sportieve zwemgroeten, Zwem- en polovereniging Ed-Vo