EDVO OVERTUIGEND WINNAAR 35E INTERNATIONAAL PAASTOERNOOI

Afgelopen paasweekend is in zwembad de Waterdam het 35e internationale paastoernooi gezwommen. Dit traditionele toernooi dat al 35 jaar wordt georganiseerd door ZV Waterland is altijd een gezellige sportieve happening tussen Nederlandse en Duitse zwemploegen.
EDVO kwam na een zwaar wedstrijdtoneel na drie wedstrijdsessies als winnaar uit de bus en mocht wederom de wisselbeker mee naar huis nemen.

Zaterdagmiddag was iedereen al vroeg aanwezig met een volle rugzak vol sportieve zin.  Traditioneel beginnen we dan met estafettes. Als eerste kwamen de dames aan start op de 4x 50m wisselslag. De eerste medailles waren binnen: een derde plaats voor het estafetteteam met
Annemarie Otte, Janine Kroon, Esmée Bont en Monique Tol. De heren konden niet achterblijven en vergulden hun eerste positie met Richard Veerman, Bryan Kroon, Ruben Tol en Fred Bond: een gouden team. Er zouden nog héél veel medailles volgen voor deze heren.
Bij onze jongere zwemmers waren
Chantal Hetjes, Esmée Veerman, Michelle Verhoeven, Danique Bernard, Luc Kroon en Ruud Veerman niet te stuiten. Als dolfijnen vlogen zij door het bad en de medailles en diploma’s vlogen om onze oren. Ook Sterre Veerman, Ilona Stroek, Isabelle en Annemarie Otte en Lorenzo Runderkamp zwommen in deze stroom mee.  Ruben Tol zwom ook nog ‘even’  als verrassing een NJK limiet en clubrecord heren op de 200m schoolslag.
De volgende morgen om sharp 8 uur stond er weer een grote groep te trappelen van ongeduld. Bij
Sandra Kok en Robin Schilder staken helaas de blessures de kop op. Robin moest hierdoor afhaken en Sandra moest wat afstanden laten schieten maar liet zich verder niet uit het veld slaan. Jack Guijt werd even uit zijn bed gebeld en de estafetteteams waren weer compleet. Een gouden race volgde.
De persoonlijke records vlogen om onze oren.
Janine Kroon was weer back in town. Sander Karregat was niet te stuiten. Bryan Kroon verbaasde vriend en vijand met 8 keer goud. Ruben Tol, Fred Bond en Richard Veerman hadden braaf de zaterdagavond achter de geraniums doorgebracht en dit had resultaat: geweldige tijden en medaillestortbuien.  Rick Bond nam de plaats in van Robin en zwom mooie tijden na een onverwachtse inschrijving. Angela Tol en Elise Keijzer kwamen ons team ’s morgens ook nog versterken en ook zij deden nog een duit in het zakje. Remco Tol zwom ondanks een blessure goed door. Voor de coaches waren de persoonlijke records niet bij te houden.
’s Middags de laatste sessie en dit is altijd de zwaarste. De kop eraf met twee estafetteteams. Bij de heren werd de tactiek uitvoerig besproken door Fred Bond.
Bryan Kroon moest als eerste starten en de koppositie proberen vast te houden. Een moeilijke opdracht maar missie geslaagd! Ruben Tol deed er even een schepje bovenop en Richard zwom “moeiteloos” verder. Fred profiteerde van de goede tactiek: Goud! De dames in de nieuwe formatie met Lara Deul, Janine Kroon, Esmée Bont en Monique Tol hadden een zware dobber in een krachtig veld. De dames gingen voor Goud en overwonnen! Toch werden er ook zondagmiddag nog toptijden gezwommen. Levi Tol, Bas Vlugt, Merel Tol, Joyce Geschiere en Manon Sier: ze gingen ervoor en het resultaat was een regen van persoonlijke records. Leuk te vermelden is dat Levi en Ruben Tol op álle afstanden goud wonnen over drie sessies, Luc Kroon had er slechts één zilveren tussen. 

’s Middags om 5 uur kon coach Andre Buijs de wisselbeker voor de eerste plaats in ontvangst nemen. Een super mooi resultaat waar iedereen zijn bijdrage in heeft gehad. Het was vooral een sportieve happening waar ons clubgevoel weer hoogtij vierde. We konden met een overwinnaars roes, spierpijn, maar moe en voldaan naar huis. HET WAS WEER TOP!!!