Kivo’s Zwem nachtmarathon 2010

 

Zaterdag 6 februari werd de jaarlijkse Kivo’s Zwem nachtmarathon gehouden. Ze zwemmers van Ed-Vo hebben vanaf 16:00uur tot 0:00uur samen met een ploeg gestreden om wie de meeste banen zou kunnen zwemmen. Er waren diverse onderdelen. Zo begon de Kivo’s zwem nachtmarathon met een estafette van 45 minuten.

 

De toon werd direct gezet door de ploegen van o.a. Johan Bont en Carlo Smit.  In beide ploegen zaten veel sprinters. De ploeg met de ‘ouderen’ moest eerst even op gang komen. De ploeg van Johan Steur dus. Hierin zat een aantal oud gedienden die op de volgende afstand, de 15 minuten per persoon wel de inhaal race zouden inzetten. Peter Steur zwom tijdens deze 15 minuten toch maar even 46 banen! Natuurlijk zijn er altijd nog snellere zoals Richard Veerman en Ruben Tol, zij zwommen er 50, ofwel 1250 meter in 15 minuten.

 

Na het onderdeel 15 minuten zwemmen kwam het onderdeel dat de ploeg zelf kon bepalen om in 30 minuten zoveel mogelijk banen te zwemmen met de ploeg. Vorig jaar was gebleken dat op de ‘normale’ estafette manier de meeste banen gerealiseerd konden worden. Zonder aarzelen begonnen daarom ook alle teams met estafette. Hier waren uiteraard weer de ploegen met sprinters in het voordeel.

 

Het volgende onderdeel was een spel. Het zelfde spel als vorig jaar. Genaamd het slurfenspel. De bedoeling was om al ‘hoppend’ naar de andere kant te gaan, met 2 personen op de slurf. Dit was een geweldig spel. Iedereen kon op die manier even een beetje uitrusten. De ploeg van Jack Guijt had dit uitrusten wel even té letterlijk genomen. In de uitslagen hadden zij voor dit onderdeel de minste banen. Achteraf gezien zal dit een strategische beslissing zijn geweest van de linke kopman. Bij de volgende 10 minuten per persoon zwom deze ploeg zeker 8 banen meer dan de concurrentie.

 

Aansluitend was er een pauze om het hongergevoel weer even te laten verdwijnen. Er was door diverse bedrijven gesponsord eten gegeven. Freek Viskoekje (heerlijke slaatje), Ab van Pooij (véél flippen), Leek Groente en Fruit (lekker mandarijnen en bananen), (heerlijke geneden kaas) door Paulien van ’t Hof en (overheerlijke soep en beleg) door slagerij Plutostraat. Allen nogmaals dank hiervoor!

 

Na het eten begonnen we gelijk weer met een spel. Dit spel was het houdebaldroogbovenjehoofdenwaterrace. Hier moesten de zwemmers gedurende 45 minuten al trappelend op de rug in estafette vorm de bal heen en weer trappellen.

De ploeg van Fred Karregat had hier wat troeven in de hand. O.a. van Rob Tol Foe Baist.

Deze ploeg trappelde zo hard dat zij bij dit onderdeel een van de meeste punten bij elkaar zwommen.

 

Direct hierna begonnen de weer met het serieuze werk. Eerst weer 10minuten per persoon. De ploeg van Monique Tol waar veel jongere zwemmers in zaten begon al wat moeheid te vertonen. Maar ondanks dat presteerden zij optimaal en behaalden toch nog een prachtig resultaat.

Direct aansluitend moest er 5 minuten per persoon met flippers gezwommen worden en 5 minuten zonder. Hier was weer goed te zien dat de ploegen met de betere trappelaars iets sterker waren dan de andere ploegen. Alhoewel de ploeg van Jack Guijt dit tempo nog goed kon bijhouden. Afsluitend werd er nog een estafette gehouden om de laatste energie eruit te persen. Dit was ook wel nodig, want met nog 1 onderdeel te gaan, stonden er twee ploegen op hetzelfde aantal banen. De ploeg van Johan Bont en de ploeg van Carlo Smit.

 

Uiteindelijk won de ploeg van Carlo Smit en werd de ploeg van Johan Bont 2e.

 

Om 0:00 uur precies was de marathon ten einde. Iedereen was blij dat het einde was aangekomen. Moe maar voldaan heeft iedereen nog even geholpen met opruimen, afwachtend op de totale uitslag. De uiteindelijke uitslag was als volgt:

 

1e plaats de ploeg van Carlo Smit (Carlo Smit, Robin Schilder, Annemarie Otte, Rick Nobels, Ruben Tol, Ingrid de Does)

2e plaats de ploeg van Johan Bont (Johan Bont, Jasper Smits, Thomas Franke, Angela Tol, Richard Veerman, Esmee Bont)

3e plaats de ploeg van Jack Guijt (Jack Guijt, Fred Bont, Nico Karregat, Lara Deul, Kees Schilder, Bas Cavadino)

4e plaats de ploeg van Monique Tol (Monique Tol, Levi Tol, Merel Tol, Denise Hukema, Alphonse  de Koster, Sandra Kok, Remco Tol)

5e plaats de ploeg van Fred Karregat (Fred Karregat, Sander Karregat, Rob Tol, Elise Keijzer, Agnes de Does, Janine Kroon)

6e plaats de ploeg van Johan Steur ( Johan steur, Isabelle Otte, Peter Smit, Peter Steur, Lou Stroek, Manon Sier)

 

Dit hele evenement zou natuurlijk niet plaats kunnen vinden zonder de medewerking van vele vrijwilligers die zich de hele dag hebben ingezet om alles in goede banen te leiden alsmede de giften van sponsoren. De hoofdsponsor van dit evenement was dit jaar Kivo Plastics B.V. . Sub sponsoren waren Groente en Fruit winkel Klaas Leek, Slagerij Plutostraat, Ab van Pooy, Freek Schilder Viskoekje en natuurlijk Zwembad de Waterdam.