De Oranje Boven Clubmeet van de EDVO zwemmers

 

Zondag 22 november was het een spannende dag voor de jonge zwemmers van EDVO. Zij deden namelijk mee aan de Speedo Clubmeet in Zaandam. Het is tot de leeftijd van 12 jaar en elk jaar is er een thema. Dit jaar was het thema ‘Oranje Boven’. Coaches, ouders en de kinderen hebben met elkaar gezorgd voor een leuke gezellige dag. Met zijn allen hadden zij bedacht om in verschillende sportkleding te gaan in de kleur oranje. Aron Veerman had een voetbalpak aan, Michelle Verhoeven en Luc Kroon een handbalpak, Mike Schilder in een skipak, Denice Hukema was verkleed als Inge de Bruin, Chantal Hetjes was in een leeuwenpak en zelfs de coaches waren in het oranje gekleed. Er was een spandoek gemaakt met een yell erop waaraan je duidelijk kon zien dat wij van EDVO waren.

 

Na een aantal rondes door het zwembad te hebben gelopen met onze oranje kleren, gingen de zwemmers beginnen aan het echte werk. Er werd super goed gezwommen. Eerst was er een 4x50 meter vrije slag estafette die werd gezwommen door Esmee Veerman, Chantal Hetjes, Mike Schilder en Rico Tol. Na de estafette was Sander Karregat één van de eerste die moest zwemmen. Hij zwom heel mooi de 50 meter vlinderslag in een tijd van 44.84 seconden. Chantal Hetjes zetten een top tijd neer van 1.43.12 op de 100 meter wissel. Aron Veerman deed een snelle sprint op de 50 meter schoolslag in een tijd van 56.58 seconden. Ilona Stroek ging als een speer op de 100 meter vrije slag. Zij zwom hier 1.46.71 en haalde daarbij bijna vier seconden van haar tijd af.

 

Er hing een hele gezellige sfeer en er was veel strijdlust om te winnen. De zwemmers van EDVO hebben hun uiterste best gedaan en we zijn uiteindelijk achtste geworden. We kunnen trots op onze zwemmers zijn.