Ed-Vo zwemt C-competitie in eigen bad

 

Op zondag 15 november werd door Ed-Vo de tweede ronde van de C-competitie gezwommen in zwembad De Waterdam. Ondanks het zware programma, voor dames en heren wel vijf starts, is er in een korte tijd van 2,5 uur heel goed gezwommen!

 

Deze keer organiseerde Ed-Vo samen met Z.V. Waterland uit Monnickendam de wedstrijd. Met een ploeg van 39 zwemmers verscheen Ed-Vo aan de start.

 

Opvallende prestaties waren die van Elise Keijzer die maar liefst 6 secondes van haar 200m vrije slag afzwom en ook nog een seconde van de 50m schoolslag op haar tussentijd. Sharon Snoek presteerde dit eveneens op deze afstanden, haar eindtijd op de 100m schoolslag was wr sneller! Remco Tol zwom op l zijn gezwommen afstanden een pr en zwom bijna onder de magische 1 minuutgrens op de 100m vrij, nog slechts 0,37 sec.! Ook Fred Bond presteerde naar behoren. Hij miste in eerste instantie zijn 100m vlinderslag doordat het touwtje van zijn zwembroek nog loszat en hij daardoor niet kon starten (daar hebben meerdere Ed-Vo-ers de laatste tijd last van ). De scheidsrechter was gelukkig coulant en Fred mocht alsnog starten. Een pr van 0,8 sec. bracht zijn tijd op 59.15 sec.! Op de 200 wissel zwom hij ook 0,7 sec. van zijn tijd. Bas Cavadino zwom even 18 sec. van zijn 200m vrij en 2 sec. van zijn 100m schoolslag, tussendoor nog een secondje op de 50m schoolslag, klasse! Ook Rick Bond verbeterde zijn tijden op deze afstanden. Richard Veerman ging op zijn 50m schoolslag 2 sec. harder. Ruben Tol zette zijn 100m vlinderslag 3 sec. scherper. Lara Deul was op haar 200m wissel op dreef en zwom er 5 sec. af, ook de 100 vrij ging lekker, 1 sec. sneller.

 

Onze dames Agnes en Jenny de Does droegen ook weer hun steentje bij, beiden zwommen een pr op de 50m schoolslag. Agnes was 1 sec. sneller op de 200m wisselslag en Jenny op de 200m vrij slag. In totaal werden er 55 persoonlijke records verbroken!

 

Ook de estafettes werden goed gezwommen, de dames bleven helaas een beetje achter.

 

Ed-Vo staat momenteel landelijk op de 7e plaats en kon terugkijken op een goed gezwommen wedstrijd.