EDVO ZWEMT IN DE ZWEMTEMPEL VAN NEDERLAND

 

Zondag 8 november is EDVO met een aantal fanatieke zwemmers en hun supporters richting Eindhoven vertrokken om te zwemmen in het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion op uitnodiging van Eiffel Swimmers PSV. Dit is natuurlijk het zwemwalhalla voor de wedstrijdzwemmer en wanneer je tegenstander gecoacht wordt door niemand minder dan Marcel Wouda, dan geeft dat natuurlijk wel een kick. Of zoals Merel riep: vet cool!!

 

’s Morgens om 10.45 uur was het verzamelen bij de Stient waarna we in een dichte mist richting Eindhoven zijn vertrokken. Robin had zich nu goed voorbereid: een auto met Edvo Edvo’s en een directe satellietverbinding stuurde hem zowat direct met auto en al het water van het zwembad in. Fred Karregat zat als honing aan de bumper van Kees vast en de rest kwam er op eigen kracht. Mooi op tijd kon iedereen, na een spannende tocht door de catacomben van het zwembad, aan het inzwemmen beginnen.

 

Direct al maakte het enorme scorebord indruk en ook de echte zwemlijnen: al met al geweldig. Nadeel van deze indrukwekkende ervaring was dat de starttijden niet zo geweldig waren: de edvo-zwemmers stonden op het blok vastgelijmd. Het was natuurlijk een één starts regel en dit geeft altijd een gezonde dosis spanning. Ook is een 50 meter bad wel erg lang……….

 

 

De extra kick was echter wel goed voor goede tijden. Je bent meestal in een 50 meter bad wat langzamer maar er werden zelfs persoonlijke records op de 25 meter tijden gezwommen.

 

Angela Tol, Sandra Kok, Manon Sier en Esmee Bont beten de spits af, samen met Elise Keijzer en Sharon Snoek. Deze laatste twee hadden de sfeer volledig te pakken en waren niet te stuiten. Janine Kroon had de pech dat het scorebord toch weer even van slag was en haar eerste serieplaats kon daarom niet op de gevoelige plaat worden vastgelegd. Nico Karregat, Bryan Kroon en Bas Cavadino gleden op de schoolslag door het water en zetten goede tijden neer. De heren Robin Schilder, Fred Bond, Remco Tol, Rob Tol, Kees Veerman, Richard Veerman en Ruben Tol lieten even zien wat zij in huis hadden. Zelfs nadat ze meteen weer door moesten naar de volgende afstand was dit geen probleem.

 

De wat kleinere zwemmers waren wel erg onder de indruk. Denice Hukema, Bas Vlugt en Mike Schilder vlogen eveneens naar de finish: met persoonlijke records. EDVO heeft weer even laten zien niet onder te doen voor de grote jongens.

Moe maar voldaan konden we rond 16.00 uur weer de terugreis starten in het kleine mistige wereldje. Het was een “lange reis” voor een limietwedstrijd maar zeker de moeite waard en voor herhaling vatbaar.