Herenteam Ed-Vo Noord-Hollands kampioen op koningsnummer estafette

 

Op 1 november 2009 werden de Kring Estafette Kampioenschappen gezwommen in het Leeghwaterbad te Purmerend. Het herenteam van Ed-Vo, bestaande uit Ruben Tol (’95), Kees Veerman (’92), Richard Veerman (’91) en Fred Bond (’89), kwam hier uit op de 4x100m wisselslag en de 4x100m vrije slag.

 

De eerste afstand was de 4x100m wisselslag. Eén minuut voor de start brak het touwtje van Richard’s zwembroek, wat grote paniek opleverde. Zonder dat touwtje zou Richard de race waarschijnlijk voltooien met zijn zwembroek op zijn knieën. Een sprintje naar de coach en een graai in de tas van Ruben naar een andere zwembroek was de beste optie. Richard heeft nog nooit zo snel van zwembroek gewisseld en met een bonkend hart kon hij weer aan de start verschijnen. Ruben Tol startte op de 100m rugslag in een tijd van 1.06.75 min., een p.r. van 3 sec.. Kees Veerman nam over en zwom de 100m schoolslag in een (tussen)tijd van 1.13.97 min., tevens 0.4 sec.. Fred Bond volgde daarna met de 100m vlinderslag in 0.59.52, een evenaring van zijn p.r. en tot slot Richard Veerman. Hij zwom de 100m vrije slag in 0.54.42 min. nét onder zijn p.r., knap gedaan met stalen zenuwen! De eindtijd was 4.14.66 min., een clubrecord en een pr van maar liefst 5 sec. en een vierde plaats, de heren waren in vorm.

 

Nog geen half uur later startte de 4x100m vrije slag. Ed-Vo moest het opnemen tegen het team van WZ&PC (zwemmend in de hoofdklasse) dat met ruim een seconde voorsprong stond ingeschreven, het zou een spannende wedstrijd worden! Alweer mocht Ruben het spits afbijten en hoe! In een toptijd van 0.55.11 min., een p.r. van 2 sec., zwom hij op de finish af. Kees Veerman zwom als tweede en ook hij zwom een p.r. van ruim 1 sec. op zijn pas gezwommen tijd, klasse! Richard Veerman nam over en zwom een geweldige tijd van 0.53.87 min., een p.r. van 1 sec. en nóg sneller dan daarvoor (de zwembroek zat dus goed!). Ed-Vo lag in de tweede positie en het was aan Fred Bond of het goud werd of zilver. In een prachtige race, waarbij Fred bij het keerpunt nog een kleine achterstand had, wist hij 0,22 sec. eerder aan te tikken dan de zwemmer van WZ&PC in een tijd van 0.52.96, grandioos! Ed-Vo stond bovenaan op het erepodium in een tijd van 3.37.37 min.!

 

Alweer een prachtig clubrecord met ruim 3 sec. en nog slechts 0,8 sec. verwijderd van de NK limiet. Heren, hartelijk gefeliciteerd met deze prachtige prestatie!

 

Zwem- en polovereniging Ed-Vo