Ed-Vo Speedo-zwemmertjes verzamelen medailles!

 

De eerste Kring Speedo-wedstrijd van dit seizoen werd op 11 oktober gezwommen in Alkmaar. Dit zijn wedstrijden voor zwemmers in de leeftijd van 7 tot en met 13 jaar. Ed-Vo was met 16 zwemmers goed vertegenwoordigd en sleepte 13 medailles in de wacht! Ook sneuvelden vele persoonlijke records.

 

Met een leuke ploeg bestaande uit weer een aantal nieuwe zwemmertjes, vertrokken wij naar Alkmaar. Bij aankomst aldaar ontdekte Bas Vlugt (’99) dat hij zijn zwemtas was vergeten! Gelukkig had hij zijn zwembroek al aan, een handdoek, zwembrilletje en andere benodigdheden werden gelijk door zijn clubgenootjes aangeboden. Bas bleef kalm en gelukkig kwam moeder Sylvia zijn tas toch nog achter hem aan brengen. Onze Daphne de Groot (’00) was helemaal in tranen, haar zwembril was nergens te vinden .. gelukkig kon er een brilletje van coach Joyce worden geleend en zwom Daphne toch nog een vette pr op de 100m schoolslag! Verder had iedereen gelukkig een volle zwemtas mee. Danique Bernard (’02), onze jongste telg, zwom haar eerste wedstrijd dit seizoen. Zonder een spoortje zenuwen zwom zij maar liefst drie persoonlijke records en won zij twee gouden medailles! Mike Schilder (’00) won met ruime voorsprong twee keer goud op de 100m vrije slag en de 100m rugslag met ook nog twee pr-en. Luc Kroon (’01) volgde Mike op de voet en won, heel knap, tussen de één jaar oudere zwemmers, twee zilveren medailles!

 

Bas Vlugt zwom helaas geen persoonlijke records, maar werd wel twee keer eerste op de 100m vrij en de 100m rugslag. Levi Tol (’97) zwom zijn 200m schoolslag en zijn 200m vrije slag 7 sec. sneller en dat leverde hem tweemaal goud op. Michelle Verhoeven (’00) zwom op de 100m schoolslag helaas geen pr maar werd wel tweede, goed gedaan! Op de 50m vlinderslag zwom zij wel een pr. en werd vijfde. Ook Chantal Hetjes (’00) stond op het erepodium. Zij werd derde op de 50m vlinderslag en verbeterde ook drie keer haar tijden! Sander Karregat (’98) ging als een speer op de 100m vrij en 100m schoolslag en won met twee pr-en twee bronzen medailles. Rico Tol (’98) zwom ook maar liefst drie keer, helaas geen pr., maar wel heel goed gezwommen.

 

Nico Karregat (’97) had een topdag. Op de 200m schoolslag tikte hij 9 sec. en op de 200m vrije slag maar liefst 15 sec. sneller aan. Ook Isabelle Otte (’97) zwom op deze afstanden mooie persoonlijke records van 3 en 6 sec., heel goed gedaan! Lorenzo Runderkamp (’97) zwom op de 200m vrij 9 sec. harder, mooie vooruitgang. Evenals Merel Tol (’98) zwom hij zijn eerste 200m schoolslag en dat ging prima. Merel zwom ook 200m vrij, jammer genoeg geen pr.. Merel hoorde het startsein niet en was veel te laat weg, dat was jammer.  Esmee Veerman (’99) was ontzettend blij met haar 8ste plaats op de 100m schoolslag, een prachtige prestatie als je nog niet zo lang wedstrijden zwemt. Ook een pr op de 100m rug was toppie! Ilona Stroek (’00) zwom mooie races maar helaas zonder verbeteringen, dat doen we volgende keer weer Ilona! Aron Veerman (’01) was ziek, maar is alweer volop in training voor de volgende Speedo wedstrijd.

 

Met deze prachtige resultaten reden wij weer tevreden huiswaarts.

 

Zwem- en polovereniging Ed-Vo