Ed-Vo in volle vaart tijdens NK Sprint te Alkmaar!

 

In het weekend van 27 en 28 juni werd in Alkmaar in Zwembad De Hoornse Vaart het NK Sprint voor jeugd en senioren gezwommen. Voor het eerst in de Ed-Vo geschiedenis was Ed-Vo met estafette teams op de 4x50m vrije slag aanwezig op het NK Sprint! Ook waren er twee individuele starts van Fred Bond en Richard Veerman.

Zaterdagochtend zwom het heren jeugdteam, bestaande uit de startzwemmer Kees Veerman (92), Rob Tol (92), Ruben Tol (95) en Richard Veerman (91).

 

Kees Veerman had een flitsende start en zwom gelijk een toptijd van 0.25.64 sec., een prachtig pr en gelijk een NK Sprint limiet voor volgend jaar. De overname ging goed en Rob Tol zwom alsof zijn leven er van afhing ook een snelle tijd van 0.26.43 sec. en kon de voorsprong die Kees had gemaakt goed vasthouden. Ruben Tol volgde daarna en ook hij was na het NJK nog steeds niet moegestreden. In een pr van 0.25.71 sec. zwom ook hij zijn 50m vrij als derde zwemmer die werd overgenomen door Richard Veerman. Ed-Vo lag in derde positie, maar door een supersprint van Richard, waarbij hij alle andere teams voorbij zwom in 0.24.71 sec. eindigde Ed-Vo in deze serie op de 1e plaats in een pr en clubrecord van 1.42.49 min.! De echte Volendammer namen werden zelfs door de speaker genoemd in een eervolle vermelding voor deze jonge Volendammers. In de totaalstand eindigde het jeugdteam op de 15e plaats van Nederland, een zeer mooie prestatie!

 

s Avonds was het de beurt aan het herenteam bestaande uit Robin Schilder (90), Fred Bond (89), Richard en Kees Veerman. Deze keer zwom Richard als startzwemmer en met een snelle start zwom hij een tijd van 24.79 sec., nt geen pr maar wel erg hard! De overname door Robin verliep goed en hij had de gang erin, in een tussentijd van 26.45 tikte hij aan. Kees Veerman nam het van hem over en zwom in een snelle sprint 25.46 sec. naar de 150m waar Fred Bond klaar stond om de laatste 50m over te nemen. Fred heeft nog nooit zo hard gezwommen en tikte aan in 24.19 sec.!!! met een eindtijd voor deze estafette heren van 1.40.89 min., wr een clubrecord en een verbetering van 1 sec. op de inschrijftijd! Het herenteam eindigde op de 33ste plaats.

 

De volgende ochtend was het de beurt aan Fred en Richard om hun individuele 50m vrij te zwemmen. Na de supersnelle tijden van gisteren was de verwachting hoog. Helaas lukte het deze heren niet om hun tijden persoonlijk te verbeteren. Fred zwom 24.87 (0.4 boven pr) en Richard 25.34 sec. (0.9 boven pr). Fred eindigde op de 73e plaats bij de senioren en Richard werd 41e bij de jeugd, dit is niet gek als je bedenkt dat er tussen de eerste en de laatse zwemmer maar 4 secondes verschil zit!

Na deze eindsprint kunnen onze jongens gaan genieten van een heerlijke vakantie!

 

Zwem- en polovereniging Ed-Vo