Richard Veerman namens Ed-Vo in actie op NK Eindhoven

12, 13 en 14 juni heeft Richard Veerman in het Pieter van den Hoogenband zwemstadion te Eindhoven het Open Nederlands Kampioenschap gezwommen. Hij was de enige deelnemer van Ed-Vo en had maar liefst vier limieten voor het open NK behaald.  Dat is al een prestatie op zich, waardoor Richard tussen de beste zwemmers van Nederland mocht zwemmen. Op zijn favoriete slag mocht hij de 50, 100, 200 en 400 meter zwemmen. Dat betekende dat hij alle drie dagen in actie moest komen en vrijdag zelfs twee keer.

Donderdagavond vertrok Richard al met coach André Buijs richting Eindhoven. De eerste dag stonden de 400 meter en de 50 meter vrije slag op het programma. De 400 meter was meteen het eerste programma van het NK, dus lag Richard vrijdagochtend om 8 uur al in het water om in te zwemmen. Om 9 uur ging hij naar de voorstart waarvandaan hij richting de startblokken mocht voor de start. Er werd heel hard gezwommen, maar Richard ging goed mee en tikte na 400 meter aan in een mooie tijd van 4.27.90 min. Een topprestatie, vooral wanneer je bedenkt dat hij 23 mei pas zijn NK limiet heeft gehaald. Om 11 uur moest Richard starten op de 50 meter, waarbij hij een tijd neerzette van 25.64 sec.

Ook zaterdagochtend was het inzwemmen alweer om 8 uur. Vandaag stond de 200 meter vrije slag op het programma. Na 100 meter lag Richard aan kop van zijn serie en dat werd door het hele stadion omgeroepen. Na een hele spannende race eindigde hij in een tijd van 2.03.93 min.

Zondag was alweer de laatste dag van het NK en vandaag stond het koningsnummer voor Richard op het programma. Ook op zondag was hij weer vroeg aanwezig. Op de laatste dag moest alles er nog even worden uitgegooid. Na een goede opening sloot Richard de 100 meter vrije slag en daarmee zijn NK af in een tijd van 56.38 sec. Helaas zonder medailles maar het was een geweldige ervaring.