TWEE KEER NJK LIMIET VOOR BRYAN KROON

 

Tijdens het pinksterweekend heeft EDVO met een klein groepje op een paar afstanden  meegedaan aan het WZ&PC Rabobank Pinkstertoernooi in Purmerend. Voor zwemmers die nog een NJK limiet wilden halen, was dit hun laatste kans. De gehele afvaardiging bestond uit Bryan en Janine Kroon, Ruben Tol, Esmée Bont, Remco Tol en Lara Deul.

 

De verwachtingen waren hoog gespannen. Bryan zat namelijk héél dicht op de limieten en voor hem kan het toernooi niet meer stuk. Op beide afstanden zwom hij zijn NJK limiet: de 100m. schoolslag in 1.15.49 min. (een pr met 1 sec.) en ook nog goed voor zilver in het algemeen klassement en de 100m. vrije slag in 59.21 sec. (een pr. Met 0.28 sec.), goed voor een 4e plaats. Grote klasse!

Ruben Tol zwom “alleen maar” de 400m. wisselslag. En wat een race. Met een pr van 17 sec. tikte hij als eerste van zijn serie aan in een tijd van 5.12.99 min.. Goed voor goud in het algemeen klassement en zijn tiende NJK limiet. Top!

Remco Tol ging voor een limiet op de 100 m. vrije slag. Helaas lukte dit niet, maar met een mooie pr van 2 sec. tikte hij aan in een tijd van 1.02.39 min. De meiden konden natuurlijk niet achter blijven. Janine Kroon was de afgelopen week ziek, dus kon dit toernooi niet pieken. Echter de zondagmiddag was voor haar wel succesvol. Met een pr op de 50 m. vlinderslag (36.53 sec.) en het streven om onder de 1.10 te zwemmen op de 100m. vrije slag (1.09.99 min..) kon ook zij tevreden huiswaarts gaan.

 

Esmée Bont zwom er even 4 seconden af op de 50 m. vlinderslag. Vervolgens ging zij er op de 100 m. vrije slag als een oorlogsschip vandoor en liet zich door niemand stoppen. 1.06.66 min. was haar eindtijd met een pr van eveneens 4 sec..

Lara Deul haalde op de 100 m. vrije slag haar limiet ook net niet maar met een pr van 1 sec. tikte zij in een mooie eindtijd aan van 1.07.88 min. nadat zij eveneens op de 50 m. vlinderslag al een pr had gescoord (33.74 sec..)

 

We kunnen dus zeggen dat het Pinkstertoernooi voor EDVO een succes is geweest. Net als het weer zijn we met een super zonnig humeur huiswaarts gekeerd en gaan we ons voorbereiden op de laatste wedstrijden.

 

Zwem- en polovereniging Ed-Vo