ED-VO CLUBKAMPIOENSCHAPPEN BRENGEN NJK LIMIET VOOR LARA EN EEN DUIK VAN BRYAN ONDER MAGISCHE GRENS!!

 

Zondag 19 april zwom de selectie van Ed-Vo in eigen bad het tweede deel van de clubkampioenschappen. Altijd natuurlijk super spannend hoe de strijd onderling zal uitpakken. De prijzen stonden uitgestald en alle zwemmers waren in topvorm. Er zijn geweldige tijden gezwommen. Uitschieters waren Lara Deul en Bryan Kroon. Lara zwom op de 100 m. vlinderslag haar eerste NJK limiet en mag in juni dus naar het Sloterparkbad in Amsterdam! Bryan Kroon zwom even, zonder dat iemand het in de gaten had, op de 100 m. vrije slag onder de 1 minuut grens en tikte aan in een tijd van 59.49 sec. Dit was net niet genoeg als NJK limiet: nog 9/100. Dit moet nog kunnen lukken dit seizoen.

 

Verder regende het persoonlijke records. Daar waar de trainers denken dat het plafond voor dit seizoen toch wel is bereikt, worden zij toch weer verbaasd. Esmée Bont, Bas Cavadino, Janine Kroon, Luc Kroon, Vince Mens, Robin Schilder, Ruben Tol, Richard Veerman en Michelle Verhoeven, zwommen op al hun afstanden een persoonlijk record. Voor Ruben nog even vette pech omdat, doordat hij een gemiddelde tijd kreeg, hij met 2/100 sec. naast een NJK limiet op de 100m vlinderslag greep.

 

Uiteindelijk was het super spannend voor de definitieve uitslagen en deze lieten toch wat lang op zich wachten. De meeste zwemmers hadden zelf al zitten rekenen en voor hen kwam de uitslag niet onverwachts. Na een aantal fouten van het secretariaat kon toch iedereen zijn juiste prijs mee naar huis nemen. Sorry voor de fouten, maar “waar gewerkt wordt vallen spaanders”. Als algemeen clubkampioen konden dit jaar Fred Bond en Sandra Kok het podium bestijgen, gefeliciteerd! Voor de uitslag per leeftijdscategorie verwijzen wij u graag naar onze geweldige website: www.ed-vo.nl.

 

 

NK Sprint estafette ploeg Ed-Vo kampt met luxe probleem!

Het gaat goed met Ed-Vo en dat is te merken ook! Voor het eerst in de geschiedenis mogen onze heren met een estafetteploeg meedoen aan het NK Sprint te Alkmaar eind juni 2009!

 

Voor het behalen van de felbegeerde limiet op de 4x50m vrije slag heren, zijn Fred Bond, Richard Veerman, Robin Schilder en Ruben Tol op 18 april speciaal naar Enkhuizen gereden om hun persoonlijke records nog scherper te zetten. Zij zwommen allemaal een persoonlijk record en wat schetst onze verbazing: Ruben en Robin zwommen exact dezelfde tijd van 26.32 sec.! Kees Veerman, die al een pr tijdens het Paastoernooi zwom, is nét een paar honderdste sneller dan deze twee heren, waardoor Ruben en Robin als 4e en 5e zwemmer op rij staan. Inmiddels hebben deze heren het sportief opgelost: Ruben geeft de eer aan Robin en voorlopig gaat hij naar het NK Sprint om Ed-Vo te vertegenwoordigen!

 

Ruben Tol zwemt op NJK lange baan 1500m vrije slag naar vijfde plaats

Op 26 april jl. werden in Dordrecht de Nederlands Junioren Kampioenschappen lange baan (50m) gezwommen. Ruben Tol (’95) kwam uit op de 1500m vrije slag bij de junioren 2 en eindigde met een prachtig gezwommen race en een mooi persoonlijk record op de vijfde plaats in een tijd van 18.12.51 min.. Gefeliciteerd met deze prestatie!