Ed-Vo wint internationaal paastoernooi 2009!

 

Zaterdag 11 en zondag 12 april werd in De Waterdam in Volendam het internationale paastoernooi gezwommen. Hieraan namen zowel Nederlandse als Duitse verenigingen deel. Onder een sterk deelnemersveld eindigde Ed-Vo op de eerste plaats en mocht de wisselbeker in ontvangst nemen!

 

Met een ploeg van 40 zwemmers verdeeld over het hele toernooi, was Ed-Vo klaar om de strijd voor de beker aan te gaan. Het was tropisch warm in het zwembad en erg druk, maar de sfeer was goed en de zwemmers waren supergemotiveerd.

Zaterdagmiddag begon het toernooi met de 4x50 wisselslag estafette heren, die gelijk door Ed-Vo werd gewonnen! Onze dames eindigden op een 5e plaats. Ruben Tol waagde een poging om de 200m schoolslag limiet voor het NJK te zwemmen en dat lukte in een tijd van 2.50.01 min., een pr van ruim 3 sec.. Fred Bond zwom als eerste Ed-Vo zwemmer onder de minuut op de 100m vlinderslag in een tijd van 0.59.98! met natuurlijk een gouden medaille.

 

Zondagochtend was iedereen weer om 8.30 uur in het zwembad aanwezig om in te zwemmen. De tussenstand was inmiddels bekend, Ed-Vo stond bovenaan in het klassement met op haar hielen WZ&PC uit Purmerend, die in de hoofdklasse competitie zwemt en met sterke zwemmers aanwezig was. De eerste estafette was de 8x50m gemengd, dit is altijd heel spannend om naar te kijken en ook dit keer was het afwachten wie de strijd ging winnen. Ed-Vo won glorieus de eerste prijs en de tweede ploeg werd ook nog 5e. Een spannende afstand was de 200m vrije slag heren. Richard Veerman was van plan om onder de 2 minuten te finishen. In een tijd van 1.59.20 min. won hij goud en daarbij ook een NK limiet voor het NK in Eindhoven! Tevens was Richard ook de eerste Ed-Vo zwemmer die onder de 2 min. zwom!

 

Op de 200m wisselslag verbeterde Ruben Tol zijn tijd en zwom in 2.30.76 zijn 8ste NJK limiet! met natuurlijk weer een gouden medaille.

In de laatste sessie stond Ed-Vo 1 punt achter op WZ&PC, we gingen een spannende middag tegemoet! De wedstrijd werd wel steeds zwaarder, veel zwemmers begonnen aan hun 7e afstand van het toernooi, nu ging ook conditie meespelen maar we hadden goed getraind en de persoonlijke records beleven maar komen. De start was 4x100 vrij estafette. Onze heren zwommen naar de tweede plaats en de dames werden verrassend derde! Aan het einde van de middag het koningsnummer voor de heren, Richard wilde nog graag een limiet op de 100m vrij, hij was in vorm, dus waarom niet (wιl de laatste afstand na een zwaar toernooi). Alsof hij nog niets had gedaan dit weekend zwom Richard een toptijd van 0.54.93 min. een daarmee zijn tweede NK limiet!

 

Onze jongste zwemmers waren ook voor het eerst op een groot toernooi aanwezig. Michelle Verhoeven (’00) won maar liefst 4 gouden medailles op de 100m vrij, 100 school, 100 wissel en 50 vlinderslag. Bas Vlugt (’99) won twee keer goud op de 50 vlinder en 100 wisselslag. Daphne de Groot (’00) won zilver op de 100m wisselslag en brons op de 100m vrije slag. Chantal Hetjes (’00) won zilver op de 100m vrije slag en brons op de 100m wisselslag. Luc Kroon (’01) won goud op de 100m rugslag, 100m wisselslag en de 50m vlinderslag. Hij won ook zilver op de 100m schoolslag! Vince Mens (’99) werd 4e op de 100m rugslag en Kevin Plat (’99) 8ste. Mike Schilder (’00) was in een zware strijd verwikkeld met Ian maar won maar liefst 6 zilveren medailles op de 50 en 100 vrij, 100 rug, 100 school, 50 vlinder en 100m wisselslag. Ilona Stroek (’00) was er ook het hele toernooi en won twee keer goud op de 50 vrij en de 100m rugslag, goed gedaan! Denice Hukema (’99) won helaas geen medailles, maar zwom wel vier persoonlijke records! Ook Merel Tol (’98) zwom 3 persoonlijke records. Sander Karregat (’98) ging superhard op de 50m vrij en won brons! Verder zwom hij nog 3 persoonlijke records. Nico Karregat (’97) won twee keer bons op de 100m school en 100m vlinderslag, hij werd tweede op de 100m vrij. Lorenzo Runderkamp (’97) werd twee keer derde op de 200m vrij en 200m wisselslag.  Levi Tol (’97) won 7 maal goud op bijna alle afstanden en een maal zilver op de 100m rugslag, heel goed gedaan! Isabelle Otte (’97) werd 3e op de 200m rugslag.

 

Maar ook de oudere zwemmers hebben geweldig gepresteerd. Voor de nummers 4 tot en met 6 waren er namelijk oorkondes te winnen.

Bryan Kroon is op de weg terug. Met 3 zilveren en 4 gouden medailles is de weg naar de topprestaties weer ingezet. Zijn zus Janine had een goede griep te pakken. Met koorts en paracetamol wist zij toch 7 oorkondes te scoren. Lara Deul heeft ook de snelheid weer te pakken en Esmιe Bont presteerde tot en met de laatste afstand goed. De persoonlijke records vlogen door het zwembad. Sandra Kok, Joyce Geschiere, Elise Keijzer, Angela Tol en Lisa Bakels zwommen de spetters uit het bad. Jenny en Agnes de Does verbeterden hun tijden. Manon Sier had het toernooi van haar leven en verbeterde αl haar tijden. Maar ook Kees Veerman liet zich weer van een top kant zien. De heren Rob Tol, Remco Tol en Rick Bond hebben ook geweldig gezwommen. Remco had wel een slechte nachtrust gehad maar desondanks ging het top, hij wist maar liefst 4 zilveren en 2 bronzen medailles te halen. Ook Rob en Rick zwommen goede tijden. Ga zo door jongens!

De overwinning smaakte natuurlijk zeer zoet. Je moet het zien als klein duimpje die wint van de grote reus. Met twee grote bekers, een doos medailles en oorkondes en een super humeur keerden de zwemmers en begeleiders tevreden huiswaarts.

Ed-Vo kan terugkijken op weer een historisch paastoernooi.