Ed-Vo zwemt klasse in C-competitie

 

Zondag 15 maart werd in Den Helder de laatste ronde van de landelijke C-competitie gezwommen. Met een ploeg van 40 gemotiveerde zwemmers werd gestreden voor de punten. Het eerste jaar in de landelijke competitie is voor Ed-Vo een succes gebleken.

 

Ed-Vo eindigde op een 8ste plaats, een prachtige prestatie voor een ploeg die vijf jaar geleden weer is opgestart. Het scheelde slechts drie plaatsen die wij nodig hadden om wederom te promoveren, de eerste vijf verenigingen promoveren naar de B-klasse, wie weet wat volgend seizoen ons brengt.

 

 

Zondag stond ons een zwaar programma te wachten, met daarin onder andere een 200m vlinderslag voor de dames en heren en voor de heren ook een 4x200 vrij estafette om mee te beginnen. Richard Veerman knalde er als startzwemmer een tijd uit van 2.01.92 min., een pr van 3 sec. en jammer genoeg nét geen NK-limiet! Daarna volgden Kees Veerman, Ruben Tol en Fred Bond die er een spannende race van maakten, Ed-Vo won de strijd in een tijd van 8.22.03.  De eerste start ging goed mis, Denice stond nog op de kant en was niet gestart op de 50 vlinder. Gelukkig was de scheidsrechter bereid haar in een andere serie te laten starten, Denice zwom ondanks dat een mooie tijd.

 

Op de 100m vrije slag waren Levi Tol, Lorenzo Runderkamp, Sander en Nico Karregat goed op gang met allemaal een nieuw pr, prima puntenpakkers! Vince Mens en Lorenzo zwommen ook supersnel op de 50 vlinderslag, goed verbeterd! Esmée Bont verbaasde eenieder door haar 200m vrij met 5 sec. te verbeteren en de 100 school met 2 sec.. Naomi Sier, Ruben en Remco Tol trokken een sprintje op de 100m schoolslag, allen zwommen een pr.. Complimenten voor de dames Ingrid de Does-Sier, Lisa Bakels, Jenny en Agnes de Does die de 200m vlinder toch maar weer even zwommen. Jenny en Agnes en Joyce Geschiere zwommen op de 50 vrij en 200 wisselslag een pr, het kán allemaal nog bij de dames, ze zijn gewoon nog in topvorm! Herintreder Loege Schilder zette ook drie tijden sneller neer op de 50 vrij, 100 rug en 200 wisselslag, zelfs nog eentje meer dan de dames. 100 rug leverde voor Rick Bond een kleine verbetering op, 100 school maar liefst 3 sec..

 

De 200 rug was een succes voor Sandra Kok en Bas Cavadino die maar liefst 10 sec. van hun tijd afzwommen. Ook Elise Keijzer tikte op deze afstand 8 sec. sneller aan, klasse!  Onze meiden Isabelle Otte, Merel Tol en Denice Hukema stoven voorbij op de 100m vrij, alledrie goed verbeterd. Onderwaterfase-opjerug-specialiste Angela Tol zwom weer 1 sec. harder op de 100 rug, denk eraan dat je op tijd boven komt! Het hele bad mag niet. De heren mochten aan het eind van de wedstrijd nog even hun conditie tonen op de 200 vlinderslag. Fred Bond zwom een pr. van 10 sec., Richard Veerman was 14 sec. sneller en Robin Schilder  32 secondes sneller.

 

Onze jongens junioren 4 en jonger Ruben en Remco Tol, Bryan Kroon en Rick Bond zwommen op de 4x50 vrije slag estafette aan het eind van de wedstrijd nog even een pr van 2 sec. en tikten als eerste aan. De meiden junioren 3 en jonger Janine Kroon, Naomi Sier, Lara Deul en Esmée Bont zwommen de 4x100 wisselslag estafette en werden ook eerste. We kunnen terugkijken op een goed gezwommen wedstrijd met een prima puntenscore! Iedereen bedankt voor de inzet en misschien volgend jaar weer een promotie?

 

Zwem- en polovereniging Ed-Vo