Lange Afstands Circuit volbracht!

 

Onze LAC-zwemmers hebben hun klassement alweer gezwommen voor dit seizoen. Petje af: zaterdagochtend om 05.00 uur je bed uit en om 06.00 uur in het water liggen in Hoorn. Het heeft wel wat, maar het moet zo’n 5 x per seizoen ’s morgens en als je mazzel hebt één keertje ’s middags gebeuren. Levi Tol, Janine Kroon, Remco en Ruben Tol, Manon Sier, Rob Tol, Kees Veerman en Richard Veerman hebben het er voor over.

 

Over die éne keer ’s middags willen we even iets kwijt. Vrijdagmiddag 6 maart om 15.45 uur vertrokken wij met twee auto’s richting Haarlem. We hadden Robin Schilder gelukkig bereid gevonden om ons te rijden, want alle ouders waren aan het werk. Anders waren we er nooit aangekomen … alhoewel … dat was nu ook bíjna het geval. Met de Tomtom aan boord, even het gecrashte vliegtuig bekeken en via een industrieterrein en weer terug, kwam de halve ploeg gelukkig wel op tijd aan in Haarlem. Daar zwommen onze zwemmers állemaal een pr! Levi Tol op de 800m vrij 2 min. sneller, mooi ingedeeld. Janine Kroon op de 1500m vrij voor de eerste keer in 21.30.53 min., heel goed ingedeeld en als tussentijd nog een pr op de 400m vrij.

 

Remco Tol zwom een drieslag door 2,5 min. van zijn pr af te zwemmen in 20.06.01 min. en op de 400 en 800 vrij tussentijd een pr te zwemmen. Ruben Tol verbeterde zijn pr. met 48 sec. en zwom een toptijd van 18.01.92 min., en staat daarmee momenteel op de 3e plaats van Nederland. Zijn tussentijd op de 800m was eveneens een pr.. Manon Sier zwom de 400m wisselslag 12 sec. onder haar tijd in 7.03.08, top! Robin Schilder verbeterde zijn 400m wisselslag met 28 sec. in 5.44.50 min.. Richard Veerman ging als een speer en zwom maar liefst 19 sec. van zijn pr op de 400 wissel in 5.07.31 sec.! Rob Tol was ook op dreef, 9 sec. van zijn pr in 5.31.53 min..

 

Op de terugweg waren we toch iets langer onderweg dan gepland. De auto met jongens hadden de Tomtom verruild voor de Foefoe, die hen over meerdere wegen naar Volendam leidde. Na een sightseeing door Amsterdam Centrum en een alcoholcontrole die gelukkig goed uitpakte (Robin was al een week zonder drank …), kwamen onze mannen toch nog veilig op ’t dorp aan. We hebben er allemaal erg hard om kunnen lachen en kunnen terugkijken op weer een geslaagde afronding van het LAC-Circuit!

 

Robin, nogmaals bedankt voor het rijden!