ROB TOL (FOE) ONDER DE MAGISCHE 1 MINUUT

 

Zondag j.l. zwom EDVO thuis het eerste deel van de clubkampioenschappen. Samen met ZV Waterland, AZVD uit Assendelft en een delegatie van Zwemvereniging Hoorn maakte het tot een waar feestje.

Kees Veerman en Aron Veerman moesten helaas door ziekte verstek laten gaan en Janine Kroon kon het de donderdag daarvoor niet winnen van de muur en liep met een mitella. De rest van de ploeg was daarom niet minder gemotiveerd.

 

Ook zwommen er vier nieuwelingen. Luc Kroon, Kevin Plat, Danique Bernard en Ilona Stroek konden voor het eerst aan een echte wedstrijd proeven. En dit ging bij alle vier TOP !! Ondanks een enkele diskwalificatie zwommen zij voor de eerste keer supertijden. Ga zo door!

 

Ook onze trouwe ploeg zwom geweldig. Enkele uitschieters waren Esmée Bont op de 100 m. vlinderslag zwom hier een pr met 9 sec.. Daphne de Groot verbaasde vriend en vijand met pr op 100 schoolslag en 100 wisselslag van 14 en 23 sec.. Haar vriendin Chantal Hetjes kon natuurlijk niet achterblijven en zij behaalde pr van 12 en 19 sec.. Klasse meiden! Sander Karregat had zalm gegeten. Doe dit de volgende keer ook maar Sander want deze maaltijd was goed voor een pr van 7 en 5 sec..

Bryan Kroon komt weer goed op dreef. Ondanks flinke problemen door het breken van zijn pols die nog niet genezen is zwom hij een tijd van 1.16.29 sec. op de 100 m. schoolslag. Bijna je NK limiet Bryan. Even doorbijten dus.

 

En toen kwam de estafette 4 x 100 vrij heren. Door ziekte moest er geschoven worden in de estafetteploegen. Rob Tol kwam daardoor op de starttijd te staan. Aan het begin van de wedstrijd ging hij ervoor riep hij. Maar naarmate de tijd vorderde begonnen de zenuwen op te spelen. Na een felle reactie van coach Linda moest hij wel voor 200 % ervoor gaan. En dat ging hij en hoe? Hij sprintte als een raket door het water en tikte aan onder de magische grens van 1 minuut in een tijd van 59.07 sec.. GROTE KLASSE ROB!!  

 

In onze andere estafetteploeg werd door de heren Richard Veerman, Peter Smit, Ruben Tol en Fred Bond het clubrecord verbeterd op de 4 x 100 vrij! De heren zetten een tijd neer van 3.45.14 min..

 

EDVO verbetert nog steeds en krijgt steeds meer bekendheid in zwemmend Nederland. We laten de volgende successen zeker aan u horen.

Kijk ook eens op onze supersite www.ed-vo.nl.