Speedo Jaargangwedstrijden voor Bas Vlugt op vier afstanden!

 

Ieder jaar worden halverwege het zwemseizoen te Leiden de Speedo Jaargangfinales voor minioren gezwommen. De beste minioren zwemmers van Nederland mogen hier starten. Ook dit jaar was Ed-Vo weer vertegenwoordigd, en wel door Bas Vlugt, geboren in 1999. Bas mocht maar liefst vier keer aan de start verschijnen!

 

Zaterdag 14 februari was de eerste wedstrijd en voor Bas ook zijn eerste nationale wedstrijd. Op de vraag van coach André of Bas nerveus was, antwoordde Bas: ‘Het lijkt wel onze competitiewedstrijd in Den Helder, dat is ook zo’n bad alleen een baan minder.’ Relaxed begon Bas aan zijn eerste afstand de 50m vlinderslag, hij zwom als een raket en tikte aan in een toptijd van 0.38.89 min., een pr. met 1,1 sec. en eindigde op de 7e plaats! Ook op de 100m schoolslag kwam Bas aan de start, een pr lukte helaas niet maar wel een mooie tijd van 1.42.93 min. en een 17e plaats. Als laatste afstand zaterdag zwom Bas de 100m wisselslag alsof er een haai achter hem aan zat. Hij zwom een supersnelle tijd van 1.28.35 min. en eindigde op de 6e plaats. Weer 0,9 seconde van zijn pr. afgeknabbeld!

 

 

Ook zondag 15 februari vertrok Bas naar Leiden om zijn 100m vrije slag te zwemmen. Hij zwom alsof zijn leven er van afhing en zette een prachtige tijd neer van 1.19.31 min., een pr. van 0,9 sec.. Op deze afstand werd Bas 15e. Heel goed gedaan! Wij hopen Bas op 5 juli a.s. ook bij de Jaargangfinales te Dordrecht in te kunnen schrijven en misschien mogen er dan nog wel meer Ed-Vo zwemmertjes meezwemmen? Wij zijn benieuwd welke nieuwe ontwikkelingen dit seizoen nog met zich mee zal brengen.

 

Zwem- en polovereniging Ed-Vo