Limietwedstrijd succesvol voor EDVO

 

Zondag 1 februari zijn we met een leuke ploeg richting Zaandam vertrokken voor een limietwedstrijd van AZVD. We dachten van een rustige wedstrijd vanwege het NJK weekend maar kwamen bedrogen uit. Het was megadruk! We moesten zelfs in twee ploegen inzwemmen. Nu staan de Ed-Vo zwemmers niet bekend om het lange inzwemmen, maar we doen ons best.

 

De opening werd gedaan door Chantal Hetjes op de 50 m. schoolslag. De scheidsrechter was volledig de weg kwijt en floot de serie halverwege af. Chantal was al in vliegende vaart op weg naar het keerpunt, dacht bij zichzelf: “wie heeft nou in vredesnaam een touw in het water gelegd? “ en zwom hier onderdoor op weg naar een podiumplaats. Echter de serie bleef afgeblazen en deze moest opnieuw. Hierdoor kon Chantal niet echt meer pieken maar toch een pr met 1 seconde. Klasse hoor meid.

 

Daphne de Groot had meer geluk en eindigde op een 2e plaats. Vince Mens tikte helaas maar met 1 hand aan en eindigde in een tijd van 53.20 sec. Sander Karregat en Bas Vlugt waren beiden goed voor een pr en eindigden in een tijd van 51.00 sec. resp. 48.19 sec..

 

Op de 50 meter vlinderslag scoorden de zusjes Otte beiden een pr, en Nico Karregat bleef dan ook niet achter. Remco Tol werd in zijn leeftijdscategorie 2e en Rob Tol 3e. Fred Bond werd 1e. Op de 200 meter vlinderslag vlogen de spetters er van af. Janine Kroon, net terug van het NJK, kon het ook hier niet laten. Ze zwom een pr van maar liefst 10 seconden en tikte aan in een tijd van 2.54.04 min.. Sandra Kok zag haar wegsprinten en kon dit natuurlijk niet op zich laten zitten. Ook zij een geweldige pr van 13 seconden en een eindtijd van 2.51.81 min.. Beiden een 1e plaats in hun eigen categorie.

 

Op de 100 m. rugslag behaalde Daphne de Groot een 2e plaats, Chantal Hetjes kon de muur niet vinden en kreeg een diskwalificatie en Bas Vlugt nam de 3e plaats mee naar huis. Elise Keijzer had weer wat krachtvoer gekregen en zwom een mooie pr van 3 sec. Ook haar vriendin Angela Tol zwom op deze afstand een pr en tikte aan in een tijd van 1.26.38 min.

 

Remco Tol ook eindelijk een seconde onder zijn tijd: goed voor een 1e plaats.

Vince Mens zwom voor het eerst de 100 m. wisselslag. Moeilijk met al die afwijkende keerpunten: maar zonder dis tikte hij aan in een mooie tijd van 1.47.25 min..

Denice Hukema en Sander Karregat verbeterden hun tijden met 2 seconden.

Hekkensluiter was de 200 m. schoolslag. Isabelle Otte, Sharon Snoek en Bas Cavadino waren niet te stuiten en met mooie persoonlijke records op deze afstand kon de ploeg tevreden huiswaarts keren.

 

Zwem- en polovereniging Ed-Vo