Kivo’s ZwemNachtmarathon 2009

 

Afgelopen zaterdag werd de jaarlijkse Kivo’s Zwemnachtmarathon gehouden. De zwemmers van Ed-Vo hebben vanaf 16:00 uur tot 0:00 uur ploegsgewijs gestreden, waarbij het aantal banen bepalend was voor de rangorde van de ploegen.

 

Er waren diverse onderdelen. Zo begon de Kivo’s zwemnachtmarathon met een half uur estafette. Vervolgens moest door ieder lid van het team in 10 minuten tijd zoveel mogelijk banen gezwommen worden. Daarna volgde het onderdeel om met je eigen team een strategie uit te denken om in 1 uur tijd zoveel mogelijk baantjes te zwemmen. De ploeg van Carlo Smit met o.a. Loege Schilder, Kees Veerman, Jenny de Does, Janine Kroon en Angela Tol was de eerste die van tactiek veranderde. Deze tactiek werd al snel overgenomen door de andere teams. De teams begonnen met ieder 50 mtr, echter het bleek per 25 mtr. sneller te gaan. Dit had wel tot gevolg dat de deelnemers extra moe werden.

 

Daarna volgde er een spel. Dit had de naam “het slurfenspel” gekregen. De bedoeling was om met 2 personen op 1 slurf zo snel mogelijk 25 meter al ‘hoppend’ naar de andere kant te gaan. Door verschillende teams werd dit hoppen snel veranderd naar trappelen. Aangezien Ingrid Sier uit de ploeg van Johan Bont met daarin Rob Tol Foe, Robin Schilder, Elize Keijzer en Kees Schilder een ster is in het trappelen heeft dit team ook gedurende dit onderdeel de meeste baantjes gezwommen.

 

Hierna volgde een ware slijtageslag. Ieder teamlid moest 15 minuten lang zo snel mogelijk zwemmen om zoveel mogelijk banen voor de ploeg te verzamelen. Uiteindelijk bleek de ploeg van Johan Steur over het beste uithoudingsvermogen te beschikken. Deze ploeg bestond uit Remco Tol, Ruben Tol, Sandra Kok, Liza Bakels en Lara Deul en natuurlijk Johan Steur. Er werden 252 banen (6 km en 300 mtr.) gezwommen.

 

Na dit onderdeel werd er weer een spel gedaan. Dit keer was het een luchtbeddenrace. Na het startsein moest eerst ieder team zelf een luchtbed opblazen en vervolgens gedurende een half uur zoveel mogelijk baantjes peddelend afleggen. Dit werd een hilarisch onderdeel. Diverse luchtbedden weigerden opgeblazen te worden en/of waren na de kortste tijd leeggelopen. De ploeg van Carlo Smit won dit onderdeel, maar werd op de voet gevolgd door de ploeg van Monique Tol-Tuijp. Deze ploeg was vervolgens in het daaropvolgende onderdeel ook weer net niet de snelste, maar liet wel blijken dat het een ploeg was om rekening mee te houden. Deze ploeg bestond uit Monique Tol-Tuijp, Cor Kes, Fred Bond, Agnes de Does, Brian Kroon en Levi Tol. Zij lieten in de laatste paar onderdelen zien dat het een ploeg was met een lange adem. Zo kwam er nog 5 minuten zwemmen met flippers aan. De ploeg van Andre Buijs, met o.a. Richard Veerman, Bas Cavadino, Michel Tol, Silvia Kwakman en Manon Sier leek aanvankelijk hiervoor de beste ploeg te hebben. Mede doordat de ideale mix van zwemmers en zwemstijlen aanwezig was in deze ploeg. Dit resulteerde in een bovengemiddelde prestatie voor het team. Dit onderdeel werd gevolgd door nogmaals 5 minuten banen zwemmen per persoon.

 

Afsluitend was er nog een estafette van een half uur. Hierin bleek het team met de ‘oudere garde’ toch als beste uit de bus te komen. Dit team was van Fred Karregat. Hierin zwommen o.a. in Sander Karregat, Pieter Plat, Peter Smit, Simon Steur en Joyce Geschiere. Dit team met daarin de nummer 1 en 2 van de 6 km zwemtocht van afgelopen jaar bleek uiteindelijk in de eindstand niet te kunnen overtuigen.

 

Om 0:00 uur precies was de marathon ten einde. Iedereen was blij dat het er op zat. Moe maar voldaan heeft iedereen nog even geholpen met opruimen, in afwachting van de uitslag.

 

De 1e plaats was voor de ploeg van Johan Steur,

De 2e plaats voor de ploeg van Carlo Smit,

de 3e plaats voor de ploeg van Monique Tol-Tuijp,

de 4e plaats voor de ploeg van Johan Bont,

de 5e plaats voor de ploeg van Fred Karregat

en de 6e plaats voor de ploeg van Andre Buijs.

 

Dit hele evenement zou natuurlijk niet plaats kunnen vinden zonder de medewerking van vele vrijwilligers, die zich de hele dag hebben ingezet om alles in goede banen te leiden, alsmede de giften van sponsoren.

 

De hoofdsponsor van dit evenement was dit jaar Kivo Plastics.

Subsponsoren waren Groente- en Fruitwinkel Klaas Leek (een kist met mandarijnen), Slagerij Runderkamp de Stient (Leverworst, Ham, Grillworst), Ab van Pooy (lekkere flippen), Freek Schilder Viskoekje (Slaatje) en natuurlijk Zwembad De Waterdam. De vrouw van Cor Kes, Jeanette, had erruge lekkere tomatensoep gemaakt en daarvan hebben zowel de zwemmers als toeschouwers gesmuld! Dank je wel!