EDVO TOPPERS RUBEN EN JANINE NAAR HET NJK ZWEMMEN

 

Het afgelopen weekend werd in het 25 m. bad Aquapulco in Dordrecht de Nederlandse Junioren Kampioenschappen Korte Baan Zwemmen gehouden.

Er namen ongeveer 500 zwemmers van 130 verenigingen aan deel. Hier komen de kampioenen van de toekomst aan de start. Met een geweldige sfeer en een bad vol sportiviteit was ED-VO ook weer van de partij.

 

Namens EDVO deden twee toppers mee en wel Ruben Tol en Janine Kroon.

Ruben is donderdagavond al richting Dordrecht vertrokken en kwam vrijdagmorgen al aan de start op de 50 m. vrije slag. Hier werd hij 8e in een tijd van 0.26.85 sec. (pr. 0.0.43 sec.).

 

s Middags kwam de euforie: een zilveren medaille op de 400 m. vrije slag. Ruben lag zelfs 300m aan kop, maar kon zijn voorsprong niet behouden. Met een persoonlijk record van 14 seconden tikte Ruben als tweede aan in een tijd van 4.26.27 min.. Geweldig gewoon. Ook zaterdag was hij in topvorm en tikte (helaas) als vierde aan op de 200 m. vrije slag in een tijd van 2.06.49 min. met een pr van 3 seconden. Helaas kwam hij voor het eremetaal een halve seconde tekort. Met de 200 m. wisselslag was de concurrentie even te groot en werd hij 16e in een tijd van 2.33.39 min..

 

Zaterdagmiddag kwam Janine aan in het Dordrechtse zwembad. Zij moest uitkomen op de 200 m. wisselslag. Ook zij was in topvorm. Ze is weer 5 plaatsen omhooggeklommen in de ranglijst en met een pr van 1 seconde tikte zij aan in een tijd van 2.45.55 min. en kon met een goed gevoel huiswaarts keren.

Zondagochtend was de afsluiter voor Ruben op het koningsnummer 100 m. vrije slag. In een prachtige race zwom Ruben zich naar een bronzen medaille in een toptijd van 0.57.26 min.

 

Ruben liet dit weekend tevens vele clubrecords op de vrije slag sneuvelen, met als toppunt het clubrecord heren op de 400m vrije slag dat nog op naam stond van Tom Veerman.

 

Wij kunnen weer trots terugkijken op dit nationale kampioenschappen waar onze Ed-Vo zwemmers zich van hun beste kant lieten zien!

 

Zwem- en polovereniging Ed-Vo