C-competitie ronde met topprestaties

voor Ed-Vo!

 

Zondag 16 november jl. werd in de Waterdam de tweede ronde van de landelijke C-competitie gezwommen door Ed-Vo, Z.V. Waterland en MSV Zeemacht. Tijdens deze wedstrijd zwom Rosa Veerman twee (officieuze) Nederlandse junioren records en werden door Janine Kroon en Ruben Tol twee NJK limieten gezwommen. Ook werd 50 % van de tijden verbeterd door alle Ed-Vo zwemmers!

 

Misschien had de komst van Sint Nicolaas hier iets mee te maken? We mochten de wedstrijd eerder starten dan gebruikelijk omdat wij dan op tijd aan de haven konden staan om de Sint te verwelkomen! Alle zwemmers waren goed gemotiveerd en zwommen prachtige tijden. Rosa Veerman (’96) zwom op de 200m wisselslag een tijd van 2.30.21 min., wat een officieus Nederlands junioren 2 record betekende! Op de 100m vrije slag zwom Rosa als eerste 11-jarige zwemster ooit onder de magische 1-minuutgrens in een tijd van 58.89! Twee topprestaties! Deze records zijn handgeklokte tijden en worden daarom niet als Nederlands record erkend, een Nederlands record moet met elektronische tijdwaarneming worden geklokt, maar het zijn wel officiλle tijden waarmee Rosa zich voor alle wedstrijden kan plaatsen.

 

Janine Kroon (’96) zwom haar felbegeerde NJK limiet op de 200m wisselslag in 2.46.47 min. en heeft daarbij haar eerste limiet voor deze Junioren Kampioenschappen binnen. Ruben Tol (’95) zwom zijn vijfde NJK limiet, ook op de 200m wisselslag in een tijd van 2.32.35 min., ook hij komt uit op het NJK dat van 30 jan. t/m 1 febr. Wordt gezwommen in Dordrecht. Allemaal gefeliciteerd met deze tijden!  Rick Bond (’93) verbeterde zijn 100 rug en 100 vlinder tijden, Esmιe Bont (’95) komt ook weer op tempo en zwom tijdens de slotestafette een pr op de 100m vrije slag! Rob Tol (’92) verbeterde zijn 200m vrije slag, Remco Tol (’95) zijn 100 vrij, ga zo door mannen!  Joyce Geschiere (’90), Bas Cavadino (’92), Tim Tuijp (’98),  Nico Karregat, Isabelle Otte (’97) en Annemarie Otte (’96) zwommen op al hun afstanden een pr, klasse! Denice Hukema (’99) en Sander Karregat, Shanna Veerman (’98) en Lorenzo Runderkamp (’97) zwommen een pr op de 50m schoolslag, jammer van de 100 rug van Lorenzo, alweer een diskwalificatie! Richard Veerman (’91) wist alweer allemaal pr-en te zwemmen, ook Robin Schilder (’90) heeft er helemaal zin in en zwom op de 200 vrij en 100 vlinder een pr., ook Kees Veerman (’92) zwom zijn 100 vlinder weer sneller. Bas Vlugt zwom alsof er een haai achter hem aan zat en knalde er ook drie persoonlijke records uit! De dames Sharon Snoek, Sylvia Kwakman (’92), Cecca Kwakman (’93) en Sandra Kok (’91) droegen hun steentje bij en hadden de slag te pakken, mooie tijden meiden! De estafettes waren weer een spektakel om naar te kijken en leverden prachtige tijden op! Wij staan momenteel 10e in de tussenstand en gaan met goede moed de derde ronde tegemoet!

 

Zwem- en polovereniging Ed-Vo