Verslag zwemmarathon door P.Smit

 

Even een kort verslag van de prachtige dag van vandaag vanuit mijn opzicht.

We hebben allereerst super mooi weer getroffen, ondanks dat de wind nogal stevig was, was de zon overvloedig aanwezig. We zijn gestart met 74 deelnemers (een record!) waarvan er 22 man de lange afstand hebben gezwommen. Het geheel werd compleet gemaakt door een goed georganiseerde startplaats en natuurlijk 8 volgbootjes om eventuele uitvallers direct te kunnen oppikken. Ook was de EHBO aanwezig.

 

Met zijn alle in het wat ging om 9uur het startschot. Het was direct dringen bij de start. Ik had mazzel dat ik een beetje vooraan tijdens de start. Ook Pieter Plat, Jack Guijt en Fred Bont lagen direct goed voorin. Zeker op de heenweg waren er hele hoge golven, hetgeen het totaal nog zwaarder maakte. Tijdens het keerpunt lag ik (Peter Smit) samen met Pieter Plat aan kop, Jack Guijt volgde op een kleine 50mtr. Nog iets daar achter zwom Fred Bont. Jack heeft na het keerpunt nog verwoede pogingen gedaan om weer aansluiting bij de kop te krijgen. Echter na veel energie verspeelt te hebben kwam hij tot de conclusie dat P.P. en P.S. geen moeite hadden om de golven te trotseren. Jack was sportief en heeft even op Fred gewacht. Zij zijn samen naar het einde gezwommen waar Jack nog met een eindsprint Fred net voor bleef.

 

Weer even terug naar Pieter Plat en Peter Smit, na het keerpunt nam Peter even een kleine afstand van Pieter, maar nabij de gouwzee kwam Pieter weer langszij. Er werd hard gezwommen omdat beide geen strohalm wilde toegeven. Dit harde zwemmen ging door tot en met de finish. Aan het einde werd er nog een eindsprint uitgeperst. Peter's sprint was net even beter dan die van Pieter. Desalniettemin moet niet vergeten worden dat Pieter 8 maanden geleden nog aan het bed gekluisterd was door een gebroken knie. Hij heeft door de afgelopen 6 maanden keihard te knokken zich weer staande weten te houden tussen de 'talenten'. Klasse Piet!

 

Natuurlijk waren er ook nog andere toppers, zoals R.T. Foe, hij heeft toch maar de 6km gedaan en met verve. Richard heeft ook goed gezwommen, maar kwam net als Rob nog net even te kort. Misschien volgend jaar. Wij zullen zeker rekening moeten gaan houden met Rob Foe (de beer). Andere Volendammer toppers die de 6km hebben afgelegd waren Johan Steur (moet weer gaan eten), Rob (met zijn nieuwe pak), Michel Tol (met surfpak), Robbert Kwakman (die de hele vakantie getraind heeft) en natuurlijk andere die ik even vergeten ben.

Al met al was het een prachtige dag met een record aantal deelnemers. Tot zover...