Ed-Vo goed vertegenwoordigd op NJK en vijf medailles voor Rosa Veerman!

 

Van 13-15 juni werden te Drachten de Nederlandse Junioren Kampioenschappen Zwemmen Lange Baan gehouden. Nooit eerder was Ed-Vo met zoveel zwemmers vertegenwoordigd op een NJK! Rosa Veerman grossierde in edelmetaal en vele records werden weer verbroken!

 

Vol verwachting vertrokken de Ed-Vo zwemmers Kees Veerman, Bryan en Janine Kroon, Ruben Tol en Rosa Veerman met ouders, broers en zussen voor dit weekend naar Drachten. Ook trainer en coach André Buijs was natuurlijk van de partij, als steun en toeverlaat voor de zwemmers was hij dit weekend present. Het beloofde een sportief en gezellig weekend te worden. Vrijdagochtend was Rosa Veerman (’96) als eerste aan de beurt op de 400m vrije slag. In een zeer spannende race zwom zij een vette pr in een tijd van 5.00.77 min. en won zij haar eerste zilveren medaille van dit toernooi! ’s Middags kwam er versterking, Ruben Tol (’95) kwam aan de start voor zijn 400m vrije slag. In een nek aan nek race eindigde Ruben als derde in de finale-serie, maar twee zwemmers in de vorige serie waren hem toch te snel af. Met een zeer snelle tijd en pr van 4.49.51 min. eindigde Ruben op de vijfde plaats! Rosa startte op de 200m rugslag en alsof de duivel ermee speelde, haperde nu de electronische tijdwaarneming weer! Net zoals bij het NJK kb in Terneuzen klopte Rosa’s tijd en plaats niet bij het aantikken! De handtijd gold als backup tijd. Zij tikte als derde aan in de serie, maar de serie daarvoor was haar concurrente nét 3/100 sec. sneller en greep Rosa mis van de bronzen medaille. De eerste dag was goed verlopen, een prachtige afsluiting was natuurlijk de 4-1 voor Nederland die wij met zijn allen hebben bekeken!

 

De volgende ochtend kwamen er maar liefst vier Ed-Vo zwemmers aan de start. Rosa startte op de 100m rugslag en zwom een supersnelle race in 1.14.07 min., een mooi pr, en won haar tweede zilveren medaille. Ruben kwam uit op de 200m vrije slag, het ging lekker, hij verbeterde zijn tijd met 1 sec. in 2.18.74 min. en eindigde op de 11e plaats. Kees Veerman (’92) begon zijn NJK met de 200m vrije slag, hij was goed op dreef en zwom nét geen pr, maar was tevreden met 2.12.83 min. Op de 200 wisselslag kwam Kees zichzelf ook een beetje tegen op de laatste 50m. Toch hield hij goed vol en zwom een pr van 3 sec. in 2.30.24 min., prima gedaan! Janine Kroon (’96) debuteerde op het NJK en was héééél erg nerveus, zo erg dat wij bang waren dat zij van het startblok zou vallen. Dat is gelukkig niet gebeurd en Janine zwom prachtig de 200m schoolslag in een tijd van 3.19.24 min. naar de 23ste plaats. ’s Middag verscheen zij weer aan de start, deze keer voor de 200m wisselslag. Zij was was meer gewend aan de entourage van het bad maar toch was het nog mega eng. Een tijd van 2.57.05 min. was een mooi pr., goed zo! Ook Rosa zwom de 200m wisselslag en was bloednerveus. Haar start was niet al te snel, dus moest ze de schade zwemmend inhalen en dat lukte. Rosa won wéér een medaille, dit keer een bronzen in 2.42.90 min.. Bryan Kroon (’94), onze schoolslagzwemmer die al die tijd had moeten wachten, zwom de 200m schoolslag en had het tempo erin. Een mooi pr van 5 sec. in 2.55.06 min. was goed voor de 13e plaats! ’s Avonds stond een heerlijke (skottel)barbecue hen op te wachten om alle verbruikte energie van die dag aan te vullen.

 

Relaxed stonden de zwemmers zondagochtend weer vroeg aan het zwembad. Rosa zwom de 100m schoolslag met een goed keerpunt in 1.27.66 min. en eindigde als 6e. Ruben Tol zwom de 100m vrije slag in 1.04.20 min., een klein pr-etje en goed voor een 15e plaats. Later moest ook nog “even” de 200m vlinderslag worden gezwommen, de puf begon al aardig op te raken, maar Ruben hield het goed vol en zwom naar een achtste plaats in 2.54.70 min.. Kees Veerman was nog aardig fris voor de 100m vrij en dat was te merken. In een supersnelle race zwom hij een mooie pr tijd onder de minuut van 0.59.19 min., goed voor de 23ste plaats. ’s Middags stond voor Bryan nog de 100 schoolslag op het programma. Hij zwom alsof zijn leven ervan afhing een mooie tijd van 1.20.27 min. naar de 15e plaats. Rosa kwam uit op de 100m vrije slag en had weer kans op een medaille. Dat ging nog niet vanzelf! Zij moest alles eruit gooien wat er nog in zat en zwom een mooi pr van 1.05.14 min. en won brons! De vijfde medaille was binnen, klasse!!

 

Ruben sloot voor Ed-Vo het toernooi af met de 400m wisselslag. Na dit zware weekend was dat geen gemakkelijke opgave. Toch wist hij alles wat hij nog had bij elkaar te schrapen en ging er hélemaal voor. In een tijd van 5.49.26 min. werd hij 12e , top!  

 

Moe maar voldaan sloten wij dit weekend af met vele persoonlijke records, mooie ervaringen en natuurlijk vijf medailles voor Rosa Veerman die tijdens deze wedstrijden weer duidelijk van zich liet spreken!

 

Zwem- en polovereniging Ed-Vo