Districts Kampioenschappen LAC finales voor Ed-Vo zwemmers Kees, Ruben en Rosa een succes!

 

Op 30 maart jl. werden in zwembad De Slag II in Zaandam de Districts Lange Afstands Finales gezwommen. Van drie districten mochten de beste zeven zwemmers per afstand deelnemen aan deze finales. Kees Veerman (’92) en Ruben Tol (’95) hadden zich geplaatst op zowel de 1500m vrije slag als de 400m wisselslag. Rosa Veerman (’96) plaatste zich op de 800m vrije slag.

 

Om je te kunnen plaatsen voor deze finales zwommen de Ed-Vo zwemmers vijf LAC-wedstrijden op zaterdagochtend om 06.00 uur in Purmerend en Hoorn! Zij waren daarbij niet de enige Ed-Vo-ers die vroeg uit de veren moesten, want ook Levi Tol (’97), Janine Kroon (’96), Remco Tol (’95), Esmιe Bont (’95), Manon Sier (’94), Bryan Kroon (’94) Rob Tol (’92) en Richard Veerman (’91) waren van de partij. Zij hebben ook het hele circuit uitgezwommen en mooie tijden neergezet.

 

Zondag moest Ruben als eerste te water voor de 1500m vrije slag, hij was goed in vorm en lag goed op schema, maar zijn zwembril dacht daar anders over. Tijdens vele keerpunten moest Ruben zijn bril weer aandrukken en dat kostte veel tijd. Toch zwom Ruben maar 7 sec. boven zijn pr, en won de bronzen medaille in een tijd van 18.56.60 min.. Kees was ook klaar voor de strijd, maar ook hem zat het niet mee. Al na 500m kreeg hij last van zijn ribben en moest hij zijn tempo aanpassen. Dat was jammer, want ondanks de pijn zwom Kees toch een pr van 3,6 sec. in een tijd van 18.21.34 min. en eindigde op een zesde plaats.

 

Rosa zwom een mooie race op de 800m vrije slag. De ongemakken bleven haar gelukkig bespaard en zij zwom een prachtig persoonlijk record van 10.12.22 min., een verbetering van 12 sec.! Rosa mocht de bronzen medaille in ontvangst nemen. Na de 1500m zwommen Kees en Ruben ook nog eens de 400m wisselslag, daar moet je wel een ijzeren conditie voor hebben om het vol te kunnen houden na een eerdere lange afstand, maar daar draaien deze kanjers hun hand niet voor om. Ruben controleerde zijn brilletje nog voor de start, maar … tijdens de race liet zijn elastiek toch weer los! Met zijn bril achter hem aan, alweer pech dus, zwom hij net geen pr in een tijd van 5.38.90 min. en eindigde op een vijfde plaats. Voor Kees was de 400m wisselslag meer succesvol. Bij de schoolslag sloeg de verzuring wel toe, maar dat deerde hem niet. De rib hield zich rustig en Kees zwom een mooie tijd van 5.06.48 min. en werd vijfde. Nog 5 sec. verwijderd van de NJK limiet! Met twee medailles op zak, keerden wij weer tevreden huiswaarts. Ruben en Rosa zullen op deze afstanden ook nog uitkomen op het NJK Lange Afstanden te Dordrecht op 27 april en het NJK te Drachten op 13, 14 en 15 juni.

 

Kijk voor meer uitslagen op onze vernieuwde website: www.ed-vo.nl.

De zwemvierdaagse is van 16 t/m 20 juni a.s., tot dan!

 

Zwem- en polovereniging Ed-Vo