Ed-Vo zwemt naar eerste plaats in de zwemcompetitie!

 

Zondag 9 maart vond in zwembad De Waterdam de vierde en een na laatste competitiewedstrijd plaats. Voor de wedstrijd stond Ed-Vo op een plaats die recht geeft op promotie en het was uiteraard zaak deze plaats vast te houden. In het teambelang zwom een aantal zwemmers snel achter elkaar waardoor ze niet uitgerust aan de start verschenen. Het dan natuurlijk niet raar dat je geen persoonlijk record (pr) zwemt. De vereniging is in ieder geval in haar opdracht geslaagd: de koploopster in het district is voorlopig van haar troon gezwommen en de promotieplaats in de competitie is behouden!

 

In een warm zwembad begon om half vijf de wedstrijd met twee estafettes. Ed-Vo zette gelijk de toon en won beide estafettes. De startzwemmers, Rosa en Kees Veerman, zetten de ploeg op een voorsprong die door de andere zwemmers werd uitgebreid. Janine Kroon zwom een prachtige tijd op de 100 schoolslag. Zonder tegenstand in de serie haalde zij een stuk van haar pr af en miste de limiet voor de NJK met maar 1 seconde.

 

De wedstrijd was echter nog niet voorbij. Janine zette de teleurstelling snel van zich af, want de 200 meter wisselslag stond nog op het programma. Na een goede vlinder en een degelijke rugslag, kwamen een vliegensvlugge schoolslag en borstcrawl. Janine vloog door het water en zwom nu wel een NJK-limiet: 2.52.60! Het ticket kan dus geboekt worden. Een zeer goede prestatie van Janine!

 

Fred Bond wilde op de 100 meter vlinderslag voor de eerste keer onder de minuut zwemmen. Hij startte goed een kwam pas na ruim 15 meter voor de eerste keer boven. Helaas kwam hij bij het keerpunt niet zo goed uit. Toch slaagde hij erin de voorsprong op de zwemmer met de snelste inschrijftijd gestaag uit te bouwen. Helaas lukte het net niet om de barrière te slechten. Fred won de 100 meter vlinderslag wel en hielp de ploeg daarmee verder vooruit.

 

De zwemmers en zwemsters van Ed-Vo zwommen alles bij elkaar 53 pr’s waarvan Lara Deul, Janine Kroon, Cecca Kwakman, Naomi Keijzer, Sylvia Kwakman en Elise Keijzer er allen 3 van voor hun rekening namen. Merel Tol zwom naar de grootste verbetering. Hoewel hier bijna alleen maar meisjes worden genoemd, hebben ook de jongens sterk gezwommen. De NJK-ploeg is weer met een deelnemer gegroeid en Ed-Vo ligt als vereniging op koers voor promotie. Succes tijdens de aankomende wedstrijden!