Kees, Ruben en Rosa vertegenwoordigden Kring-Noord Holland tijdens Meerkringen Ontmoeting te Valkenburg

 

Elk jaar wordt er ergens in Nederland de Meerkringen Ontmoeting gehouden, waarin alle kringen van zwemmend Nederland met hun beste zwemmers tegen elkaar strijden. Dit jaar werd de MKO in Valkenburg gehouden. Van Ed-Vo waren Kees Veerman, Ruben Tol en Rosa Veerman door de Kring Noord-Holland geselecteerd om mee te zwemmen.

 

Zaterdagmorgen 23 februari jl. was het dan zover. Wij vertrokken vanaf Purmerend met de bus waarin alle zwemmers, coaches en supporters zaten. De sfeer was goed en we waren klaar voor de strijd. Na een rit van drie uur had de chauffeur eindelijk het zwembad gevonden en konden we nog net op tijd gaan inzwemmen. Na het inzwemmen werd de wedstrijd geopend door de loco-burgemeester van Valkenburg en kon de wedstrijd starten. Als eerste Ed-Vo zwemmer was Rosa Veerman (’96) aan de beurt voor de 200m wisselslag. Zij was niet te stuiten en verbeterde haar persoonlijke record met 1.3 sec. in 2.39.67! Met de meiden van jaargang ’95 boven haar was deze tijd goed voor een 4e plaats. Ruben Tol (’95) zwom ook de 200m wisselslag en zwom 0,03 sec. van zijn tijd in 2.42.57 min. een mooie tijd, maar dat was te weinig voor de zo felbegeerde NJK limiet, volgende keer beter.

 

Kees Veerman (’92) zwom de 100m rugslag in een snelle tijd van 1.06.81 min., een pr met 0.8 sec.! Dat gaat al een echte mannentijd worden. Ruben mocht het nog een keer proberen, maar de vorm was ver te zoeken, zijn armen waren “loof” en de 100m vlinderslag werd een grote teleurstelling met een tijd 3 sec. boven zijn pr. 1.19.87 min. en een 13e plaats. Rosa had nog wat voor ons in petto, de 100m rugslag, een van haar specialiteiten. In een prachtige race zwom zij wéér een pr met 0.9 sec. in een toptijd van 1.12.82 min. en eindigde weer op een mooie 4e plaats tussen de oudere meiden, klasse! Kees, die wegens blessures zijn benen op de schoolslag zo min mogelijk mag belasten, wilde de 100m schoolslag dit keer toch proberen. En wat schetst onze verbazing, alsof hij nooit anders had gedaan: een geweldige race met een tijd van 1.16.48 min., 5 sec. onder zijn pr.! We hebben genoten van deze dag en zijn met prima tijden naar huis gegaan. De Kring Noord-Holland eindigde als 4e , net mis van een 3e plaats, maar tussen de vele sterke kringen een mooie uitslag.

 

Zwem- en polovereniging Ed-Vo