WINTER KRINGKAMPIOENEN BIJ ED-VO!

 

Zondag 6 januari is EDVO afgereisd naar Alkmaar om daar de Kring Winter Kampioenschappen te zwemmen. Dit is een Noord-Hollands kringkampioenschap waarvoor je limieten moet zwemmen op twee van te voren bepaalde afstanden. Voor 2008 waren dit de 100 m. wisselslag en de 100 m. vlinderslag. De kleintjes zwemmen i.p.v. 100 m. vlinderslag de 50 m. vlinderslag.

 

De wedstrijd begon zoals gewoonlijk later, maar nu was het zeker een half uur. Zelfs de programma’s waren ze vergeten zodat dit duidelijk behelpen was. Maar het top team van ploegleiders had hier natuurlijk meteen een oplossing voor klaar dus voor ED-VO liep dat gedeelte in ieder geval gesmeerd. En toen de start. Eerst moesten de kleintjes beginnen en dit waren bij de meisjes Shanna Veerman en Elvira Korthagen. Elvira was deze dag zelfs jarig en misschien dat ze snel naar de kadootjes wilde en daarom zo hard zwom….. Een pr op de 50m vlinderslag met 2,5 sec. was een mooi presentje, haar tijd van 0.53.51 mocht mee naar huis. Shanna zwom een mooi pr op de 100m wisselslag, van 1.44.74 min. naar 1.41.14!

Bij de jongens waren dit Sander Karregat, Tim Tuijp en Levi Tol. Tim en Levi hadden er echt zin in en dat bleek ook uit de gezwommen tijden. Zij verbeterden op alle afstanden hun persoonlijke records!

 

Lara Deul, Rosa Veerman en Janine Kroon waren bij de meiden de uitverkorenen. Rosa kon op de 100 m. wisselslag niet knallen doordat ze probeerde het bad leeg te drinken, maar maakte dit natuurlijk meteen op de 100 m. vlinderslag weer goed. Een pr met 3 sec. in een tijd van 1.25.01 min.  Lara zwom ook op de 100 m. vlinderslag een perfecte race met een mooie pr. Van 1.28.58, een verbetering van 2,3 sec.. Janine echter kampte met een oorontsteking aan beide oren dus voor haar volgende keer beter.

 

Bij de junioren heren waren Remco Tol, Ruben Tol en Bryan Kroon alle drie in vorm. Hier sneuvelden de oude tijden en werden mooie pr’s gezwommen.

Bij de heren kwamen Kees Veerman, Rob Tol, Richard Veerman en Fred Bond aan start. Hier konden de pr’s ook niet op en hebben ze weer even laten zien wie ED-VO is.

 

In het totale klassement kwamen er natuurlijk ook nog de medailles om de hoek kijken: Dit jaar hadden wij weer een echte Kring Winterkampioen in de persoon van Ruben Tol, hij mocht het goud in ontvangst nemen bij de jongens junioren 1. Verder veroverden onze zwemmers nog drie maal het zilver. Bij de jongens minioren 5 Levi Tol, bij de jongens junioren 4 Kees Veerman en bij de heren senioren Fred Bond! Met vele persoonlijke records en prachtige resultaten keerden wij na deze eerste wedstrijd in 2008 tevreden huiswaarts.

 

Zwem- en polovereniging Ed-Vo