Oliebollentoernooi valt goed in de smaak bij Ed-Vo zwemmers!

 

Op 29 december vertrokken wij voor de laatste wedstrijd van dit jaar naar Hoorn voor het Oliebollentoernooi. Dit is een sprinttoernooi voor alle 50m afstanden en een finale waarin 100m wisselslag wordt gezwommen. Met een ploeg van 24 enthousiaste zwemmers, juryleden en ouders was Ed-Vo weer goed vertegenwoordigd. Na afloop kreeg iedereen een oliebol om de verbruikte energie weer aan te vullen en dat was geen overbodige luxe. Vele persoonlijke records sneuvelden achter elkaar, de vaart zat er duidelijk in.

 

Onze dames junioren 2 en ouder openden het toernooi met de 50m vrije slag. Naomie Sier (’95), Cecca (’93) en Sylvia (’92) Kwakman verbeterden gelijk hun persoonlijk record, op de andere twee afstanden lukte dat nιt niet. Esmιe Bont (’95) had een topdag en verbeterde maar liefst drie keer haar persoonlijke records op de 50m vrije, rug- en vlinderslag! Elise Keijzer (’92) stond op scherp voor een limiet voor de Kring Winterkampioenschappen, dit is helaas niet gelukt, maar Elise zwom wel tweemaal een pr op de 50m vrij en de 50m schoolslag. Ook Linsey Schilder (’95) verbeterde op deze twee slagen haar pr, ga zo door Linsey! Angela Tol (’93) zwom op de 50 vrij en 50 rug maar liefst twee secondes van haar tijd af, op de 50 vlinderslag scheelde dat maar 0,04 sec.! Manon Sier (’94) moest bij de vrije slag nog even op gang komen, maar bij de 50 school- en rugslag zwom zij twee mooie persoonlijke records. Ook de heren waren natuurlijk van de partij. Robin Schilder (’90) zette zijn 50m vrij tijd scherper met 0,3 sec., Nick Schilder (’90) was nog niet op sprintsnelheid, hem lukte het niet om zijn tijden te verbeteren. Nog even doorsprinten Nick! Rob Tol (’92) en Richard Veerman (’91), die deze wedstrijd bijna was vergeten, zwommen drie keer onder hun tijden op de vrije, rug- en vlinderslag. Rob Tol zwom daarbij twee limieten voor de Kring Sprintkampioenschappen op de rug- en vlinderslag, klasse Rob! Kees Veerman zette zijn 50 vrij nog even scherper met 0,3 sec.. Remco Tol (’95) verbeterde zijn vlinderslag en vrije slagtijden, goed gedaan! Rosa Veerman (’96) en Ruben Tol (’95), verbeterden αl hun tijden, Rosa werd ook nog eens drie keer eerste op de afstanden. Onze jongste telgen waren ook van de partij. Denice Hukema (’99) die pas met wedstrijdzwemmen is begonnen, zwom mooie races en ook zonder diskwalificaties, dat is knap! Shanna Veerman, Elvira Korthagen en Merel Tol (’98) zwommen zo hard dat zij bij de eerste zes zwemmers in hun klassement eindigden! Lara Deul (’96) zwom een mooi pr op de 50 vrij met 1.7 sec.! Nico Karregat (’97) heeft de slag weer te pakken en verbeterde op alle afstanden zijn tijden, ga zo door! Levi Tol (’97) zwom een pr op de 50 vrij maar moest helaas een diskwalificatie achter zijn naam noteren, dit kostte hem zijn finaleplaats. Jammer Levi! Tim Tuijp (’98) zwom zowel op de 50 vrij als de 50 rug een pr, dat leverde een mooie plaats op in het klassement.

 

Wanneer je in het klassement op drie afstanden tot de zes snelste zwemmers behoorde, mocht je de finale zwemmen. Van Ed-Vo wisten zeven zwemmers de finale te bereiken. Merel Tol, Shanna Veerman en Elvira Korthagen (allen geb. 1998) zwommen de 100m wisselslag bij de minioren 3-4 alsof hun leven er van afhing. Jammer genoeg wilde Shanna iets te snel van start, zij werd helaas gediskwalificeerd en moest haar anders zilveren medaille laten schieten. Dat kwam voor Elvira wel goed uit, zij schoof een plaatsje naar voren en werd trots derde. Met haar tijd van 1.47.35 min. zwom zij ook nog een limiet voor de Kring Winterkampioenschappen die op haar verjaardag volgende week in Alkmaar wordt gehouden. Merel eindigde op de vijfde plaats. Goed gedaan dames! Tim Tuijp (’98) zwom bij de jongens minioren 3-4 naar een zilveren plak, heel knap gedaan Tim! Rosa Veerman (’96) die op alle afstanden eerste was geworden werd in de finale bij de meisjes minioren 5 – junioren 1, natuurlijk niet helemaal onverwacht eerste met een mooi persoonlijk record in 1.15.79 min.. Ruben Tol (’95) als jongste in zijn categorie jongens junioren 1 en 2 haalde een bronzen medaille binnen in de finale met een mooi pr van 1.16.39 min. Kees Veerman (’92) ook knap in vorm, sprintte nog even naar een tweede plaats en mocht de zilveren medaille in ontvangst nemen. Een prachtige afsluiting van dit jaar voor onze zwemmers! Met een oliebolletje toe, reden wij tevreden terug naar huis.

 

Wij wensen iedereen een gezond, gelukkig en sportief 2008 toe!

 

Zwem- en polovereniging Ed-Vo