Ruben Tol wint eerste Open NK-medaille voor Ed-Vo!

 

In het weekend van 21 t/m 23 december 2007 werd in het Sloterparkbad in Amsterdam het Open NK zwemmen gehouden. Van Ed-Vo waren Rosa Veerman (96) en Ruben Tol (95) degenen die mee mochten zwemmen in het lange afstands programma voor de junioren. Dit was voor hen beiden het eerste echte Nederlands Kampioenschap met alles erop en eraan!

 

Rosa mocht zaterdag het spits afbijten op de 800m vrije slag. Dat is al een heel lange afstand als je 11 bent, maar daar draait Rosa haar hand niet voor om. Zij was als vierde geplaatst en de kans op een medaille was er. Het was dus erg spannend en daardoor had Rosa bijna niet geslapen van de zenuwen. Tijdens haar race was zij naar haar zeggen nog steeds erg zenuwachtig! Zij ging weer als een vis door het water en verbeterde haar tijd met 4 secondes, in een tijd van 10.44.91 min. behaalde Rosa de vierde plaats. Een zeer knappe prestatie!

 

Ruben was zondag aan de beurt. Hij kwam uit op de 1500m vrije slag, ook geen kattenpis! 60 baantjes en dan erg hard door blijven zwemmen vergt veel van je lijf. Voor Ruben is de uitdaging des te groter. Met een startplaats als tweede, ging hij er in een snel tempo vandoor. In een spannende race, waarin hij zijn tempo vasthield, zwom Ruben een pr van maar liefst 38 sec. en eindigde op de derde plaats in een tijd van 18.49.45 min.! Hij mocht trots de bronzen medaille in ontvangst nemen. Helemaal top! Hiermee heeft Ruben als eerste Ed-Vo zwemmer een NK-medaille behaald.

 

Ed-Vo is met deze twee topzwemmers geen onbekende vereniging meer bij het in zwemmend Nederland, hopelijk komen er nog veel meer talenten bij ons zwemmen om deze trent voort te zetten! Wij houden u op de hoogte!

 

Zwem- en polovereniging Ed-Vo