NJK LIMIET VOOR EDVO

 

Zondag 11 november zijn we weer met een grote enthousiaste groep richting Zaandam gereden voor een limietwedstrijd. Maar liefst 30 zwemmers wilden toch op sint maarten aan deze wedstrijd mee doen. Met deze wedstrijden proberen we NJK tickets te verkrijgen en dit is weer gelukt. Bryan Kroon mag op de 100 m. schoolslag naar Terneuzen. Dit is zijn tweede limiet voor dit belangrijke toernooi.

 

Het begon vroeg dus we zouden met de kleintjes weer op tijd terug kunnen zijn om toch het sint maarten feest te kunnen vieren. De spits werd afgebeten door Levi Tol, Bas Vlugt en Sander Karregat. Zij zwommen de 50 m. schoolslag en eindigden op een 1e, 6e en 7e plaats. Bij de meisjes waren dit Shanna Veerman, Elvira Korthagen en Merel Tol. Zij behaalden een 2e, 13e en 14e plaats. Toen was de 50 m. vlinderslag aan de beurt voor Rosa Veerman, Naomi Sier, Esmee Bont, Manon Sier, Linsey Schilder en Annemarie Otte. Zij zwommen bijna allemaal een pr en Rosa eindigde op een 3e plaats. Ook bij de jongens werd deze afstand gezwommen. Bryan Kroon zwom zich naar een 4e plaats, Kees Veerman werd bij zijn leeftijd 2e en Fred Bond eindigde bij de heren op een 1e plaats.

 

 

Ook door Remco Tol, Bas Cavadino, Robin Schilder, Richard Veerman en Nick Schilder werden op deze afstand persoonlijke records gezwommen. Toen kwam het echte werk: de 200 m. vlinderslag. Bij de meisjes durfden Janine Kroon en Lara Deul deze uitdaging aan. Janine eindigde zelfs op een 5e plaats, ondanks haar afgevallen zwembril, in een tijd van 3.15.81 min.. Lara eindigde op een 7e plaats in 3.27.14 min…

Bij de jongens waren het Ruben Tol en Rick Bond die het probeerden. Ruben Tol zwom zich in een tijd van 2.48.86 min. naar een 1e plaats. Dit was echter 1 seconde tekort voor een NJK ticket. Jammer. Rick Bond zwom een tijd van 3.18.54 min..

De 100 m. rugslag stond weer bol van persoonlijke records. Tim Tuijp behaalde met een pr van 6 sec. een 1e plaats. Shanna Veerman en Elvira Korthagen zwommen een pr met 11 sec. en resp. 5 sec.. Rosa Veerman gaf haar concurrente het nakijken en klopte haar in een super tijd van 1.14.67 min.. Goed voor een zilveren plaats. Elise Keijzer, Angela Tol en Sylvia Kwakman wilden niet achterblijven. Elise en Angela verbeterden hun tijden met 10 sec. en 8 sec.. Sylvia ging even fout met de keerpunten maar zwom toch een mooie tijd van 1.36.63 min.. Fred Bond zwom zich nog even naar een gouden plaats op deze afstand in een tijd van 1.03.01 min..

 

 

Op de 100 m. wisselslag haalde Levi Tol een 1e plaats en liet Bas Vlugt zich ook voor de eerste keer zien. Ook Merel Tol behaalde een mooie pr met 10 sec.. Linsey Schilder haalde een pr met 2 sec. op de 200 m. schoolslag. Zij is ook op de goede weg.

Hekkensluiter was de 200 m. schoolslag voor de heren. Voor Bryan Kroon was dit spannend omdat hij op de 100 m. schoolslag een NJK limiet kon behalen. Zijn tussentijd zou dan geklokt worden. De druk was dus hoog, maar hij ging ervoor en slaagde. Op de 100 m. schoolslag werd voor hem een tijd geklokt van 1.18.15 min. Een NJK limiet dus en zelfs nog 6 tiende eronder. Klasse en gefeliciteerd!!. Uiteindelijk eindigde hij zelfs nog op een 3e plaats bij het volmaken van zijn 200 m. race. Bas Cavadino verbeterde zijn tijd weer met 2 sec. en Richard Veerman werd bij de jeugd ½ 2e.

Wederom met een koffer met persoonlijke records en een NJK limiet gingen we ons opmaken voor het feest van Sint Maarten.

 

Op naar de volgende limietwedstrijd want EDVO is niet te stuiten.