EDVO OVERWINNINGEN BIJ KRINGESTAFETTE

 

Zondag 4 november werden in het Leeghwaterbad in Purmerend de Kringestafettewedstrijden gezwommen. Voor EDVO was dit de eerste keer dat zij meededen. Met 10 zwemmers zijn we richting Purmerend gereden en het was meteen een apart sfeertje. Nu zwem je eigenlijk in teamverband en dus niet individueel. Nou het teamgevoel was er zeker! Het spits werd afgebeten door Richard Veerman, Nick Schilder, Kees Veerman en Bryan Kroon. Zij zwommen de 4 x 100 m. schoolslag en eindigden op een 5e plaats met een tijd van 5.21.76 min. Dit was een pr met 8 seconden. Daarna moest ons meidenteam aantreden op de 4 x 50m wisselslag. Zij deden de tegenpartij versteld staan met het geheim in de staart: onze Rosa. Annemarie Otte, Lara Deul, Janine Kroon en Rosa Veerman zwommen zich dan ook naar goud in een tijd van 2.32.36 min. Ook een pr van 5 seconden. Ook op de 4 x  50 m. vrije slag waren deze dames goed voor goud met een tijd van 2.16.13 min. (pr van wederom 3 sec.)

 

De heren moesten de 4 x 100m. wisselslag zwemmen. Richard Veerman, Bryan Kroon, Kees Veerman en Rob Tol eindigden met een mooie 5e plaats in een tijd van 4.43.86 min.. Een pr van 3 sec..De meiden wilden nog een keer voor goud maar moesten in DAW hun meerdere erkennen met de schoolslag. Op de 4 x 50 m. schoolslag zwommen zij zich naar zilver in een tijd van 2.59.03 min. Een pr van 4 sec.

 

Toen mocht Robin Schilder eindelijk nat worden. Op de 4 x 100 m. vrije slag zwommen de heren in de samenstelling Robin Schilder, Richard Veerman, Rob Tol en Kees Veerman. Zij scoorden een tijd van 4.07.37 min.

Het wachten was dus op het totaalklassement en de prijzen. Dit duurde wel ontzettend lang maar was het wachten waard omdat de meiden dus met 2 x goud en 1 x zilver huiswaarts keerden. In het totaal klassement werden zij 5e. De heren wisten een 8e plek te veroveren in het totaal klassement. Dat is een knappe prestatie wanneer je met twee ploegen meezwemt.

Voor iedereen was dit dus een aparte maar ontzettend leuke wedstrijd die we zeker een vervolg zullen geven.

 

Zwem- en polovereniging Ed-Vo