EDVO TREIN DENDERT VOORT

 

Zondag 7 oktober zijn we weer met een aantal zwemmers naar Alkmaar gegaan voor de eerste Speedo wedstrijd. Dit zijn wedstrijden voor de jeugd bij de meisjes tot en met junioren 1 en bij de jongens tot en met junioren 2.De beste 25 zwemmers op elk onderdeel kunnen zich dan plaatsen voor de Speedofinales van de desbetreffende kring en de minioren uiteindelijk voor de landelijke jaargangwedstrijden in Leiden en de jaargangfinale in Dordrecht.

 

ED-VO heeft meteen een hele goede start gemaakt. Met 9 medailles en 2 NJK limieten heeft ED-VO de prestatietrein reeds op intercityniveau gebracht. Het begon meteen goed met een bronzen medaille op de 100 m. vrije slag voor Tim Tuijp in een tijd van 1.29.35 min.. Bas Vlugt zwom zich naar een 4e plaats met 1.37.05 min. Dit had nog zeker twee secondes sneller kunnen zijn maar de starter had geen goede dag waardoor Bas te lang op het startblok bleef staan. Een starter kan helaas niet gediskwalificeerd worden.Vervolgens zwommen Levi Tol en Shanna Veerman zich op de 100 m. rugslag en resp. 50 m. vlinderslag naar goud in een tijd van 1.37.54 min. en resp. 45.61 min..Op de 200 m. wisselslag veroverde Isabelle Otte een bronzen medaille in een tijd van 3.41.84 min. Klasse!!

 

Op de 200 m. vrije slag werden er vervolgens twee NJK limieten gezwommen door Ruben Tol en Rosa Veerman in een tijd van 2.21.10 min. en 2.30.82 min.. Top! Toch was dit voor het ED-VO speedoteam nog niet genoeg. Levi Tol en Shanna Veerman scoorden ieder nog een gouden medaille. Levi op de 100 m. vrije slag (1.23.08 min.) en Shanna op de 100 m. schoolslag (1.51.01 min.).

 

Bryan Kroon kon toen natuurlijk niet achterblijven en zwom zich met een kwart baan voorsprong naar een gouden plaats op de 200 m. schoolslag in een tijd van 2.52.51min..

Als afsluiter zwom Rosa Veerman op de 200 m. schoolslag haar vijfde NJK limiet in een tijd van 3.10.43 min.. Klasse! Ook Janine Kroon kon haar goed bijhouden en eindigde met een tijd van 3.16.15 min.. Dit was voor de tweede keer op rij een pr met 4 secondes.

Maar ook voor de overige zwemmers was er een reeks van persoonlijke records op te tekenen.

Remco Tol, Esmée Bont, Annemarie Otte, Linsey Schilder, Nico Karregat en Naomi Sier zwommen zich met hele goede tijden naar de eindstreep. Wanneer Nico wat fanatieker zal gaan trainen is er geen houden meer aan. Sander Karregat had een griep onder de leden maar wist toch niet van afhaken en sloot zijn races af met een 4e en 5e plaats. Merel Tol wist op de 50 m. vlinderslag te eindigen zonder te worden gediskwalificeerd. Alleen Tim Tuijp en Bas Vlugt gingen op de rugslag in de fout bij het keerpunt. Volgende keer beter.

 

Rond 17.00 uur keerden we allemaal weer voldaan huiswaarts en hebben we ED-VO ook weer even op de Speedokaart gezet.

 

Zwem- en polovereniging Ed-Vo