Eindsprint Ed-Vo tijdens NK’s en Sprintgala

 

Tijdens het NK Sprint in het Sloterparkbad te Amsterdam wist Fred Bond (’89) op 3 juni op de 50m vlinderslag, in een snelle tijd van 0.27.73 min. de 22ste plaats te behalen in zijn jaargang. Ook zwom Fred Bond op 24 juni jl. mee tijdens het NK Sprint in zwembad De Welle te Drachten. Hij kwam daar uit op de 50m vrije slag en zette een mooie tijd neer van 0.25.61 min.. In het totaalklassement jeugd 2 e.l. eindigde Fred hiermee op de 57ste plaats. Tussen de tijd van nummer 1 en de laatste deelnemer, nummer 71, zat slechts 2,5 sec. verschil! Prima gedaan Fred!

 

Ook in ons thuisbad zaten de Ed-Vo zwemmers op 24 juni te popelen om hun laatste eindsprints van dit seizoen in te zetten tijdens het Zomersprintgala. Elke zwemmer zwom van elke slag 50m, t.w. vlinderslag, rugslag, schoolslag en vrije slag. Voor de meeste zwemmers ook nog een eindestafette om de laatste energie er nog even uit te zwemmen. Van de vier persoonlijke nummers werd een eindklassement bijgehouden, waarvan in elke leeftijdscategorie de eerste drie zwemmers een medaille in de wacht konden slepen. Je moest dus wel “van alle slagen thuis” zijn. In de categorie jongens minioren 3 en 4 (geb. 1998/1997) won Levi Tol (’97) goud. Bij de meisjes minioren 5 en 6 (geb. 1996/1995) won Rosa Veerman (’96) ook een gouden medaille. Remco Tol (’95) won bij de jongens minioren 5 en 6 (1996/1995) een zilveren medaille. Knap gedaan! Van de andere zwemmers viel ook Sander Karregat (’98) op, die maar liefst vier persoonlijke records zwom! Ook Rosa Veerman en Kees Veerman (’92) presteerden dit met supersnelle tijden. Rob Tol (’92), Janine Kroon (’96), Rick Bond (’93), Esmée Bont (’95), Bas Cavadino (’92), Nico Karregat (’97) en Shanna Veerman (’98) zwommen drie persoonlijke records, dat is zeker een vermelding waard!

 

Verder zijn er natuurlijk nog veel meer records gesneuveld, maar dat is nu even teveel om op te noemen. Na de wedstrijd werden alle zwemmers voor hun goede prestaties beloond met een patatje en iets te drinken door Schildersbedrijf B&B, hartelijk dank daarvoor.

Voor alle uitslagen kunt u altijd even kijken op www.ed-vo.nl\.

Deze wedstrijd was een prachtige afsluiting voor de meeste zwemmers. Voor een aantal minioren volgt op 1 juli nog de Jaargangfinale, en dan is het seizoen alweer voorbij.

 

Zwem- en polovereniging Ed-Vo