Nederlands Kampioenschap voor EDVO zwemmers

 

Het weekend van 15, 16 en 17 juni stond in het teken van het NJK (Nederlandse Jeugd Kampioenschappen) in de Tongelreep in Eindhoven.

Dit is het Nederlands kampioenschap voor de jeugd vanaf twaalf jaar. Hiervoor kan je geplaatst worden door gedurende het zwemseizoen een limiet te zwemmen op een bepaalde afstand. Deze limieten staan natuurlijk heel scherp omdat alleen de snelste zwemmers van Nederland hieraan mee mogen doen.

 

Van EDVO hadden zich twee kanjers geplaatst: Kees Veerman en Bryan Kroon.

Kees Veerman had zich geplaatst op de 100 meter en 200 meter vrije slag. Bryan Kroon mocht uitkomen op de 100 meter en 200 meter schoolslag. Zij moesten dus op zaterdag en zondag naar Eindhoven. Om het reizen zo goed mogelijk te beperken zijn zij met het hele gezin neergestreken in een bungalowpark in de buurt van Eindhoven. Een vakantieweekend dus met een nationaal oranje randje.

 

De wedstrijd was ingedeeld in een ochtendsessie en een middagsessie.

Kees moest in de ochtendsessie uitkomen dus vroeg opstaan. Zijn eerste afstand was de 200 meter vrije slag. Hij zwom even in dit fantastische bad een PR. In een tijd van 2.12.97 min. zwom hij zich naar een 30e plaats van Nederland. s Middags kwam Bryan ten tonele. Hij begon met de 200 meter schoolslag en zette een tijd neer van 3.05.18 min. wat goed was voor een plaats als 15e op de Nederlandse ranglijst.

 

De rest van de dag was het dus vakantievieren en de volgende ochtend weer vroeg naar het zwembad. Daar zwom Kees weer een PR op de 100 meter vrije slag met een tijd van 1.00.17 min. Goed voor een 34e plaats. s Middags moest Bryan nog even de EDVO eer verdedigen. Hij zwom zich naar een 9e plaats op de ranglijst met de 100 meter schoolslag in een tijd van 1.23.56 min. Grote Klasse heren.

 

We hebben dus weer even laten zien op zon groot nationaal toernooi dat EDVO wel degelijk zich kan meten met de grote jongens van Nederland.

We hopen volgend seizoen weer mee te doen want deze toernooien staan in je boekje om later zeker met een brede lach naar terug te kijken.

 

Zwem- en Polovereniging EDVO