EDVO TRAININGSKAMP SUCCES MET GROTE HOOFDLETTERS

 

Het weekend van 4, 5 en 6 mei is EDVO met de wedstrijdploeg op trainingskamp geweest.

Bijna alle zwemmers waren mee. Degene die af moesten zeggen konden niet door vakantie of andere verplichtingen. Nou, ze hebben wat gemist!

 

Vrijdagmiddag zijn we om 15.00 uur enthousiast uitgezwaaid door de achterblijvende ouders. De zakdoeken moesten erbij gezocht worden want we worden natuurlijk ontzettend gemist. De nadruk van dit kamp lag natuurlijk op het trainen, afzien en zoals Jack Guijt meerdere malen heeft opgemerkt: lekker eten!

 

Rond 16.00 uur kwamen we aan in “het Boshuis” in Wieringerwerf. Daar werd eerst de kamerindeling bekend gemaakt met de nodige hilariteit. Iedereen moest meteen zijn bed opmaken en de discussies over het boven of onderop slapen waren niet van de lucht. Vervolgens moest er dus getraind worden en dat werd gedaan in zwembad “de Terp” in Wieringerwerf. Dit zwemwater had echter tropische temperaturen waardoor het echt afzien was. Bij terugkomst in het Boshuis stond de tafel gedekt door de ouders die waren achtergebleven en na het eten kon de bonte avond beginnen. Behalve zwemtalenten hebben wij dus ook zang- en playbacktalenten binnen de club. Door sommigen is deze bonte avond doorgetrokken tot de volgende ochtend. Echter op het strakke trainingsschema van Carlo Smit hadden deze nachtbrakers niet gerekend want om 07.00 uur stond het dauwtrappen op het programma. Ja jongens: bij nacht de man, bij dag de man.

 

Deze zaterdag stond in het teken van trainen 2x, veldtraining, spellen op het veld en lekker eten. Deze middag stonden gebakken aardappelen, worteltjes en doperwtjes en gehaktballen met appelmoes en ijs op het menu. Zaterdagavond na het eten een gezellige bingo met mooie prijzen. De bingomasters Willem en Marcel hadden het moeilijk met zoveel enthousiasme. Als afsluiting om 21.30 uur een speurtocht door het Dijkgatbos met als doel de piratenschat vinden. Wel eng en donker!!

 

Deze nacht was het wel iets rustiger omdat men natuurlijk wist dat er wederom om 07.00 uur moest worden gedauwtrapt. Ook als afsluiting nog even naar de Terp voor een trainingsuurtje en daarna de tassen inpakken. Monique en Peter Smit konden er geen genoeg van krijgen: nog even een dijkwandeling van een uur. Maar als afsluiting na deze wandeling stond de barbecue al te pruttelen en kon men gelijk aanvallen. Om 14.00 uur na de grote schoonmaak zijn we richting Volendam vertrokken waar iedereen ons om 15.00 uur weer kon verwelkomen.

Dit kamp is natuurlijk alleen maar mogelijk door de hulp van onze superkampouders, en onze megasponsors:

 

-         De gebroeders Drum voor de geweldige salade

-         Ab van Pooy voor het lekkere verse brood

-         De VAB voor de bus

-         Slagerij J & J voor de overheerlijke barbecue

-         Sier Schilders Volendam (ablies)

-         De vader van Rob Tol

-         Gerrit van Pooy

-         Peter Smit de aardappelboer

-         Sierbestrating Jonk

-         Het bakken van de dikke koeken door Monica en Linda, de moeder van Esmeé

-         Het bakken van de gehaktballen door Jannetje Puul

-         En last but not least onze eigen Ome Willem

 

Allemaal ontzettend bedankt namens Zwem- en Polovereniging EDVO