Ed-Vo sluit Speedo Voorrondes af met 9 medailles!

 

 

Zondag 25 maart vertrokken de Ed-Vo minioren zwemmers naar Alkmaar voor de laatste Speedo Voorronde van dit seizoen. En dat was niet zonder resultaat! Er werden maar liefst 9 medailles in de wacht gesleept en wederom vele persoonlijk records verbroken. Tijdens de Kring Speedo Finales zal Ed-Vo met een kansrijke ploeg aanwezig zijn!

 

Ruben en Remco Tol beten het spits af op de 100m vrije slag. Ruben werd ruimschoots eerste en Remco eindigde op de vierde plaats bij de minioren 6. Ook won Ruben een tweede gouden medaille op de 200m wisselslag met een pr van 0,8 sec., top! Op de 100m schoolslag min. 3+4 verbeterde Nico Karregat zijn persoonlijk record (pr) met 6 sec., Levi Tol haalde er 4,5 sec. vanaf en won brons!

 

Ook de meiden min. 3, 4 en 5 zwommen 100m schoolslag, Isabelle Otte verbeterde 2,3 sec. en Shanna Veerman maar liefst 8 sec. Janine Kroon deed een greep naar het brons en dat lukte met een pr van 0,4 sec. Rosa zwom weer alsof ze door een haai werd achtervolgd en werd eerste met een pr van 1,2 sec. Klasse meiden!

 

Annemarie Otte zwom van haar 50m vlinderslagtijd ruim 3,5 sec. af, ook Rosa Veerman pakte weer 1,3 sec. en werd derde. Op de 100m wisselslag min. 3+4 won Levi Tol zilver en zwommen Sander Karregat en Tim Tuijp een pr, Tim verbeterde zijn tijd met bijna 5 sec., ook Merel Tol zwom 5 sec. sneller dan haar pr, alleen jammer van de diskwalificatie, volgende keer beter!

 

De 100m vrije slag jongens minioren 3+4 leverde voor Sander een pr op met 6 sec., voor Nico een verbetering van 1 sec.. Levi Tol ging er wederom met zilver vandoor op deze afstand. 100 rug was voor Remco en Ruben een succes, na een nek aan nek race won Ruben het goud en Remco het zilver. De 100m vrije slag was voor de jongste meiden een topper, alle drie een pr!, Isabelle Otte, Merel Tol en Shanna Veerman, jullie waren weer supersnel!

 

Ook is dit jaar de 400m vrije slag voor de meiden minioren 5 in het programma opgenomen. Voor Annemarie Otte en Lara Deul was dit de eerste keer en zij zwommen een mooie tijd. Janine Kroon en Rosa Veerman hadden meer ervaring, Janine zwom een pr van 9 sec., Rosa zwom wel 20 sec. sneller, maar werd helaas gediskwalificeerd doordat zij haar keerpunt miste.

 

Met vele nieuw persoonlijke records en 9 medailles op zak gingen onze miniorenzwemmers weer tevreden naar huis. We zijn benieuwd wie er in juni allemaal de Kring Speedo Finales mogen zwemmen!

 

Zwem- en polovereniging Ed-Vo