Limiet NJK en finaleplaats tijdens meerkringenontmoeting EDVO

 

Zaterdag 3 maart zijn Ruben Tol, Remco Tol en Bryan Kroon uitgekomen voor de Kring Noord-Holland tijdens de meerkringontmoeting in de Tongelreep in Eindhoven. De Meerkringontmoeting is een soort Nederlands kampioenschap waar de kringen onderling strijden om de podiumplaatsen. Het is dus een hele eer als je hier voor uitgenodigd wordt en dus de eer van de kring mag vertegenwoordigen.

 

s Morgens om 8.25 uur werden de heren opgehaald uit Purmerend met een bus om samen met de andere zwemmers richting Eindhoven te gaan. De wedstrijd zou om 12.00 uur beginnen. Eerst mocht er even worden ingezwommen in het trainingsbad van Pieter van den Hoogenband. Wat een zwembad! Je moet er geweest zijn om je er enigszins een voorstelling van te kunnen maken. De wedstrijd werd gezwommen in een 10 banenbad van 50 meter lang. Op een groot scherm kon je de verrichtingen van de zwemmers volgen en ook stond daar per baan de zwemmer met naam op vermeld en de gezwommen tijd.

 

Als eerste kwamen Remco Tol en Ruben Tol aan de start op de 100 m vrije slag. Zij zwommen mooie tijden namelijk 1.15.34 resp. 1.08.74. Ruben zwom zich hiermee met een 7e plaats naar de finale en Remco eindigde hier met een mooie 34e plaats.

Daarna kwam Bryan Kroon uit op de 100 m. schoolslag. Voor hem was hier ook een kans om een limiet te zwemmen voor het NJK, eveneens in Eindhoven. Bryan zwom hier een PR met een tijd van 1.23.38 en dit was tevens zijn ticket voor het NJK in Eindhoven op 17 juni aanstaande. Top!

 

Ruben en Remco kwamen vervolgens nog een keer aan de start op de 100 m. vlinderslag. Hier zwommen zij een tijd op van 1.28.34 resp. 1.34.33. Ruben heeft zich uiteindelijk tijdens de finale van de 100 m. vrije slag naar een 5e plaats gezwommen in een tijd van 1.09.06.

 

Een geweldige dag dus voor de heren met wederom prestaties van hoog niveau.

Om in zon accommodatie te mogen zwemmen en uit te komen in een selectie van de kring Noord-Holland is natuurlijk een hele eer en een belevenis om niet snel te vergeten. Om 22.00 uur konden de heren weer worden opgehaald uit Purmerend.

 

Bryan Kroon zien ze dus op 17 juni weer terug in Eindhoven.