Prachtige zwemprestaties Rosa Veerman en Ruben Tol tijdens Jaargangwedstrijden in Leiden.

 

Op zaterdag 10 en zondag 11 februari jl. werden te Leiden de Jaargangwedstrijden gezwommen. Hieraan doen zwemmers mee die per afstand tot de snelste 18 zwemmers van Nederland in hun jaargang behoren. Van Ed-Vo hadden Ruben Tol (1995) en Rosa Veerman (1996) zich op vier resp. drie afstanden geplaatst.

 

Zaterdag werd door Ruben gestart op zijn 100m vrije slag, hij stond geplaatst als 5e en zwom alsof zijn leven er van afhing, maar helaas kon hij deze plaats niet behouden en eindigde op de 7e plaats in een tijd van 1.07.49, net 0,1 seconde boven zijn persoonlijke record (pr). Ruben had nog een kans op de 200m wisselslag, hier mest hij een pr zwemmen van een paar secondes om een podiumplaats te behalen. Met een mooie tijd van 2.53.33 min., die 0,5 sec. boven zijn pr lag, eindigde Ruben op de 15e plaats. Rosa zwom de 100m schoolslag en had duidelijk de gang erin, zij zwom een tijd van 1.32.54, een pr met 2,5 secondes en eindigde op de 11e plaats. Daarna haar favoriete slag, 100m rugslag, waar Rosa als 5e was geplaatst. In een spannende race zwom Rosa een mooie pr van 1.20.86 min., een verbetering van 0,2 sec. en eindigde als 7e!

De volgende dag waren de andere slagen aan de beurt, de ergste zenuwen waren gelukkig verdwenen. Vandaag was voor Rosa de spannendste dag, zij maakte kans om op de 200m wisselslag een medaille te behalen, maar het deelnemersveld was erg sterk dus moest Rosa alles uit de kast halen om een prijs te behalen. Zij zwom met haar oude tijd in de eerste serie en moest de race alleen zwemmen, en dat lukte in een tijd van 2.54.43 min. een pr met 0,5 sec.. Er volgden nog twee spannende series, maar Rosa wist haar podiumplaats te behouden, zij eindigde als derde en mocht een bronzen medaille in ontvangst nemen, geweldig!

Ruben had nog iets goed te maken en wilde vandaag wl zijn tijden verbeteren. Hij zwom of zijn leven ervan afhing de 100m rugslag in een tijd van 1.18.79 min., een verbetering van maar liefst 3 secondes en goed voor een 15e plaats. Ook moest de 100m vlinderslag nog worden gezwommen, Ruben was vandaag in vorm en zwom ook daar een pr in 1.23.39 min., weer 1,7 sec. eraf, een 13e plaats, klasse!

Met een tevreden gevoel reden de zwemmers weer naar huis, zij hopen deze zomer aan de Jaargangfinales in Dordrecht mee te mogen doen, nog even doortrainen dus!

Wij houden u op de hoogte!

 

Monique Tol

Zwem- en polovereniging Ed-Vo