Nieuwe lijnen in De Waterdam dragen bij aan snelle tijden bij competitiewedstrijd Ed-Vo!

 

Het geduld van de wedstrijdzwemmers van Ed-Vo is na jarenlang wachten beloond met prachtige golfbrekende wedstrijdlijnen. Wij zijn er ontzettend blij mee! Het 25 meterbad van De Waterdam ziet er nu tijdens zwemwedstrijden weer prachtig uit en kan de strijd aan met vele andere zwembaden aan.

 

Op zondag 26 november jl. werd door zwemvereniging Ed-Vo de tweede competitiewedstrijd van dit seizoen georganiseerd in Volendam. Aan deze wedstrijd deden vijf verenigingen uit Noord-Holland mee en waren 161 deelnemers ingeschreven. Verder waren 35 vrijwilligers actief als jury en bij andere werkzaamheden. Ed-Vo was met 40 deelnemers goed vertegenwoordigd. De sfeer was goed en er werden veel persoonlijke records verbroken.

 

Vorig jaar promoveerde Ed-Vo in het tweede jaar competitie zwemmen naar de tweede afdeling van de District competitie. Dit jaar willen wij proberen om te promoveren naar de eerste afdeling, waarna promotie naar de C-afdeling mogelijk is. Dankzij de snelle tijden van onze zwemmers staan we met nog drie wedstrijden te gaan nu op de tweede plaats!

 

De wedstrijd opende met een spetterende estafette van de 4x100m vrije slag heren. Onze heren Kees Veerman, Fred Karregat, Jack Guijt en Fred Bond zetten een tijd neer van 3.59.94 min., goed voor een eerste plaats. De dames jeugd zwommen de 4x50m wisselslag estafette, Joyce Geschiere, Naomi Sier, Sandra Kok en Elise Keijzer werden daarbij tweede in een tijd van 2.35.08. Fred Bond viel op door van de vier persoonlijke starts ook vier keer zijn tijd te verbeteren. Rick Bond kwam toch zwemmen ondanks een gekneusde vinger van de training van vrijdag. Hij verbeterde twee keer zijn persoonlijk record, goed zo Rick! Robin Schilder zwom ook drie afstanden en verbeterde ze alledrie. Richard Veerman was ook in vorm en ging met drie persoonlijke records naar huis. Onze Sandra Kok en Nick Schilder zwommen onder hun tijden. Bryan Kroon verbeterde alweer zijn 100m schoolslag en twee andere slagen. Linsey Schilder is erg serieus aan het trainen en dat kon je merken, drie keer een pr! Ruben en Remco Tol gingen ook weer hard en waren niet moe te krijgen, drie maal een tijdsverbetering. Rosa Veerman en Janine Kroon zwommen ook lekker door, alle afstanden waren weer sneller. Isabelle en Annemarie Otte hebben hun 100m wisselslag heel knap gezwommen, alle keerpunten gingen goed en dat is best moeilijk. Als afsluiting wonnen onze jongens Remco Tol, Rick Bond, Ruben Tol en Bryan Kroon een zeer snelle 4x50m wisselslag estafette in 2.33.15 min. De minioren Remco Tol, Esmée Bont, Ruben Tol en Rosa Veerman nogmaals de 4x50m vrije slag, zij wonnen met 50m voorsprong in een tijd van 2.17.44 min. de eerste prijs!

Alle zwemmers hebben weer heel goed gepresteerd en wij kunnen terugkijken op een sportieve en gezellige wedstrijd.

 

Zwem- en polovereniging Ed-Vo

Linda en Monique