4e Plaats bij Speedo clubmeet, NK-limiet voor Fred Bond

 

Zondag 19 november was een drukke dag voor EDVO. De zwemmers tot 12 jaar zijn afgereisd naar Zaandam waar de Speedo Clubmeet werd gezwommen en de oudere zwemmers zijn met een selecte groep naar Purmerend gegaan.

De Speedo Clubmeet is een Speedowedstrijd met daaraan vast een thema. Het thema voor dit jaar was “als een vis in het water”. Nou, voor onze gemeente zou dit natuurlijk geen probleem moeten zijn. Met de enthousiaste hulp van ons eigen VOLENDAMS MUSEUM is het ons gelukt om een fantastisch plaatje neer te zetten. Alle meiden getooid met bontje, hul en dasje, en de jongens met een Volendammer pet. Vervolgens mochten de jongens nog een hele mooie visfuik met nepvissen met zich meedragen. Volendam werd op een prachtige wijze neergezet en de oe’s en aa’s waren niet van de lucht.

Al het werk is beloond want de jury gaf ons een mooie tweede plaats. TOP!

Toen moest het echte werk nog beginnen.

Het spits werd afgebeten door Janine Kroon, Remco Tol, Rosa Veerman en Ruben Tol met de 4x50 meter vrije slag estafette.

De zwemmers vlogen iedere keer door het water. We wilden op tijd terug zijn om de Sinterklaas de haven te zien binnenstomen. Misschien heeft dat geholpen want het leek wel of er een leger zwarte pieten op ons hielen zat.

We waren een geduchte tegenstander van de andere ploegen die al jaren meedoen. Dit was onze eerste keer. We hebben een hele tijd op de derde plaats gestaan, maar uiteindelijk moesten we deze afstaan en zijn we vierde geworden. Een topprestatie omdat we onze grote tegenstanders als ZV Waterland en WZ&PC achter ons hebben gelaten. Klasse jongens en meiden. Bij de Speedo weten ze nu zeker wie EDVO is en wij kunnen dankzij het VOLENDAMS MUSEUM terugkijken op een hele leuke Clubmeet.

 

In Purmerend is er tegelijkertijd een limietwedstrijd gezwommen voor onze oudere zwemmers. Met 12 zwemmers zijn ze naar het Leeghwaterbad vertrokken. Deze wedstrijden zijn om een limiet te zwemmen voor de grotere toernooien en zelfs om eventueel naar de Nederlandse Jeugdkampioenschappen te gaan. Fred Bond (0.25.53 sec.) en Kees Veerman (0.27.97 sec.) zwommen een pr op de 50m vrije slag, wat voor Fred een NK-limiet opleverde, die is alvast binnen! Kees Veerman moet nog een secondje sneller en mag dan ook naar het NK. Deze keer werd ook de 200m vlinderslag heren gezwommen. Jack Guijt begon goed, maar bij de tweede honderd meter voelde het water ineens als stroop en was de snelheid eruit. Fred Bond deelde de afstand beter in en tikte net 2 secondes later aan. Kees Veerman, Rob Tol, Robin Schilder en Richard Veerman zwommen deze afstand voor het eerst en zetten een mooie tijd neer. Onze dames Sandra Kok en Joyce Geschiere zwommen beiden een persoonlijk record op de 200m vrije slag. Elise Keijzer, die nog maar pas bij ons wedstrijden zwemt, zwom deze afstand ook maar even en zette een mooie tijd neer. Bryan Kroon zwom een pr op de 100 m. schoolslag in een tijd van 1.26.36 sec. Nog 1.36 sec. en dan is de limiet voor het NJK binnen. Ook Nick Schilder verbeterde zijn schoolslag. Rick Bond haalde op 2 sec. na zijn pr niet. Sandra Kok zwom dapper de zware afstand 400m wisselslag, wat een mooie tijd opleverde.

 

De Ed-Vo zwemmers kon deze zondag met een tevreden gevoel naar de dijk om Sinterklaas te verwelkomen!