Ed-Vo lekker op dreef!

 

Het zwemseizoen is alweer in volle gang. Na een heerlijke vakantie zijn we na kermis volop in training, en dat is te merken ook! We hebben alweer drie wedstrijden achter onze kiezen. Bovendien hebben de medewerkers ook niet stilgestaan. Er is inmiddels een tijdwaarnemerscursus afgerond en een jurycursus is in volle gang. Ook organiseren wij na tien jaar in januari weer een nachtmarathon, wat wil je nog meer!

 

De eerste wedstrijd om er even in te komen, was een limietwedstrijd op 24 september in Zaandam. Isabelle Otte, Tim Tuijp, Angela Tol en Elise Keijzer zwommen hun eerste wedstrijd en dat ging goed! Fred Bond zwom gelijk maar even twee persoonlijke records (pr) op de 200m vrije en 100m wisselslag, dat was nét geen clubrecord. Rob Tol en Kees Veerman verbeterden op deze afstanden ook al hun tijden. Voor Rick Bond, Dewy Overdijk en Sandra Kok was er ook een verbetering op de 100m schoolslag, ga zo door! Naomi Sier en Linsey Schilder zwommen ook tweemaal een pr.. Na deze inzwemwedstrijd kon voor ons de eerste competitiewedstrijd van start.

 

Op 1 oktober moesten we voor de eerste competitiewedstrijd, wederom in Zaandam, laten zien wat we waard waren na de promovering van vorig seizoen. En dat is gelukt! Er werd heel veel gevraagd van onze zwemmers, sommigen moesten wel vijf keer aan de start verschijnen maar de vermoeidheid speelde daarbij weinig parten. Opvallend waren Jenny en Agnes de Does die op alle afstanden een pr zwommen, ook Jack Guijt verbeterde twee tijden. Robin en Nick Schilder zetten hun 100m vlinderslagtijden weer scherper. Manon Sier was nog niet in vorm, maar het is nog vroeg… Esmée Bont zwom een pr op de 50 rug, Shannon Karhof op de 50m vrij. Bryan Kroon had vleugels eh .. vinnen en tikte bij de 100 vrij en 100 wissel 4 secondes eerder aan. Ook Nico Karregat deed dat op de 50m schoolslag. Kees Veerman verbeterde zijn 200m vrij nog maar een keer na vorige week en was “gewoon” weer even 4 sec. sneller dan vorige week. Ruben Tol zwom van de vijf starts vier maal een persoonlijk record, klasse! Ed-Vo staat na deze ronde op de derde plaats, houden zo!

 

De Speedo Voorronde 1 werd op 8 oktober in Alkmaar gezwommen. Met een leuke groep van 18 zwemmers was Ed-Vo opvallend aanwezig. Janine Kroon zwom een pr op de 200m wisselslag met maar liefst een verbetering van 18,55 sec.! Jessy Raatsie had na een verwisselde wisselslag iets goed te maken en verbeterde zijn tijd op de 100m vrije slag met 1,05 sec.. Levi Tol zwom een pr op de 50m vlinderslag en won een zilveren plak. Lara Deul en Merel Tol en Elvira Korthagen tikten weer sneller aan op de 100 rug, goedzo meiden! Tim Tuijp en Shanna Veerman zwommen een hele mooie 50m vlinderslag met een pr van 2,72 en 7,03 sec.! Sander Karregat deed daar niet voor onder op de 100m rugslag en kwam 9,15 sec. sneller aan. Nog meer eremetaal voor Ruben Tol op de 100m schoolslag en 100m vlinderslag met twee persoonlijke records. Hij kwam met twee gouden medailles thuis. Remco Tol won zilver op de 100m vlinderslag met een pr! Rosa Veerman veroverde brons op de 100m rug met een pr. en goud op de 200m wisselslag. 

Na deze prachtige prestaties zijn wij zeer benieuwd wat er dit seizoen allemaal nog gaat gebeuren. Wij houden u op de hoogte!

 

Monique en Linda

Zwem- en polovereniging Ed-Vo