4e plaats voor ED-VO tijdens internationaal Paastoernooi!

 

 

ED-VO heeft weer een heftig paasweekend achter de rug. Zaterdagmiddag 15 april begon om 14.00 uur het 31e Internationale Paastoernooi, georganiseerd door ZV Waterland in onze eigen Waterdam. Het toernooi bestaat uit 3 wedstrijden: op zaterdagmiddag, zondagmorgen en zondagmiddag. Een zwaar toernooi dus als je aan alle drie wedstrijden meedoet. De meeste gingen er voor 100 % voor en zwommen ze alle drie met gemiddeld twee afstanden per wedstrijd. De trainer coaches dachten, omdat we twee weken geleden de clubkampioenschappen hebben gezwommen en vorige week voor de jongere zwemmers nog een Speedo, dat er geen pr-regen zou komen maar fouterdebout! Het regende persoonlijke records met soms wel 10 à 15 seconden.

André, Monique en Linda vielen af en toe achterover van de gezwommen tijden en het enthousiasme werkte aanstekelijk want het ging maar door. In een gezellige sfeer met veel toeschouwers was het een waar spektakel.

Zaterdag was er nog een extraatje voor alle zwemmers: een patatje met fris na afloop van onze super sponsor het Volendammer Afbouw Bedrijf (de VAB) en een ijsje toe van Sier Schilders Volendam. Genieten dus!

Zondag, eerste paasdag, was het om 08.00 uur aanwezig zijn in het zwembad met een grote doos enthousiasme en inzet, ’s middags om 18.00 uur waren we thuis. Gebroken, alles deed pijn, maar met een geweldig voldaan gevoel over een top toernooi.

Na afloop hoorden we dat we als ploeg als 4e zijn geëindigd. Wie had dat gedacht? Volgend jaar gaan we voor de 3e plaats om ook zo’n mooie beker voor EDVO in de prijzenkast te kunnen zetten. Dit moet kunnen lukken want individueel regende het medailles: Elvira Korthagen, Merel Tol, Shanna Veerman, Sander Karregat, Levi Tol, Ruben Tol, Remco Tol, Rosa Veerman, Janine Kroon, Esmée Bont, Bryan Kroon, Kees Veerman, Richard Veerman, Nick Schilder, Esther Mol, Winny Sier, Jenny en Agnes de Does, Fred Bond en Monique Tol.

Ook onze estafetteploegen, waaronder ons dreamteam van Peter Smit, Kees Tol, Jack Guijt en Fred Bond vielen in de prijzen.

Kortom een geweldig toernooi waar we volgend jaar zeker weer van de partij zijn.

 

De uitslagen van het gehele weekend kunt u vinden op www.edvo.nl.