Lac groot success voor ED-VO

 

Binnen de wedstrijdploeg kwam al vaker de vraag of we nou ook eens een wat langere afstand tijdens een wedstrijd konden zwemmen. Alleen tijdens de wedstrijden die EDVO nu zwemt is de 200 meter de langste afstand. Voor het langere werk moet je meedoen aan het zogeheten “Lange Afstand Circuit”.

 

Navraag bij een paar andere verenigingen leverde het resultaat op dat we mee mochten zwemmen met de wedstrijden van WZ&PC uit Purmerend. Dit was dan wel op zaterdagmorgen om, let op, 06.00 uur.

Toch waren er 8 “gekken” die dit er voor over hadden. Monique en Linda moesten dus verplicht de wekker om 5.15 uur zetten want we moesten om 06.00 uur in het water liggen in Zuidoost Beemster.

Maar wat een toppers. Richard Veerman, Kees Veerman, Rob Tol, Bryan Kroon, Ruben Tol, Remco Tol, Esmée Bont en de jongste Janine Kroon waren iedere keer stipt op tijd. De afstanden die werden gezwommen varieerden van de 200 meter tot de 2 kilometer die Richard Veerman top overwon.

De inschrijftijden werden door André Buijs scherp ingeschreven maar een tijd die minimaal tien seconden sneller was, was zeker geen uitzondering.

 

Deze lange afstand toppers verdienen zeker een pluim voor de geleverde prestaties en we hopen dat we dan ook allemaal aan de finale mogen meedoen. We staan in ieder geval hoog genoteerd in de ranglijst van Nederland en al waren we maar met zijn achten: we hebben zeker een zeer goede indruk achtergelaten en volgend seizoen ligt de uitnodiging van WZ&PC al voor ons klaar.

Wij zullen onze wekker alvast zetten en we hopen dat de supporters (ja zeker, die waren er ook) ons ook weer zullen steunen.

 

Klasse jongens en meiden!

Monique en Linda