Edvo speedo jeugd in vorm

 

Zondag 18 december werd in zwembad De Waterdam de Speedo Vooronde 2 gezwommen, deze wedstrijd is voor zwemmers uit de jaargangen 1997 tot en met 1994. Tijdens deze thuiswedstrijd, georganiseerd door de Kring Noord-Holland, liet onze jeugd zich van hun beste kant zien. Ruben Tol won zilver op de 50m vlinderslag en brons op de 100m schoolslag. Naomi Sier won brons op de 100m schoolslag en Rosa Veerman brons op de 100m wisselslag. Van de 42 starts werden maar liefst 32 persoonlijke records verbroken! Shannon Karhof en Manon Sier verbeterden hun tijd op de 200m wisselslag met maar liefst 32 en 28 seconden!

Bij deze wedstrijden waren tien Noord-Hollandse verenigingen vertegenwoordigd, die hun topzwemmers hadden ingezet. De concurrentie was groot, hetgeen alleen maar goed was voor de prestaties. In het zwembad heerste een tropische temperatuur, maar de sfeer was goed en de supporters waren in grote getalen aanwezig en dat hielp! De 117 zwemmers zwommen een vol programma met soms wel drie starts en de wedstrijd duurde dan ook behoorlijk lang.

 

Bryan Kroon was op dreef en zwom van zijn 100m vrij bijna 6 seconden af, ook de 200m wisselslag verbeterde hij met 14.41 sec., klasse! Voor Nadine Schilder was het een vermoeiende wedstrijd, het lukte haar toch om een pr te zwemmen op de 50m vlinderslag. Remco Tol verbeterde zijn pr op de 50m vlinderslag en eindigde als 5e.  Ook voor Mandy Kes en Esmée Bont was de 50m vlinderslag geen probleem, 3 seconden eraf. Linsey Schilder verbeterde haar pas gezwommen tijd op de 100m schoolslag gewoon weer met 3.89 sec., super! Janine Kroon was standvastig in het eindklassement en eindigde op de 100m schoolslag, vrije slag én de wisselslag als 5e en verbeterde al haar tijden. Jessy Raatsie zette een snelle tijd neer op de 100m vrij, 14.27 sec. sneller en werd 7e. Manon Schilder heeft er helemaal zin in en liet dat zien door ook op alle slagen haar tijd te verbeteren, goed zo! Lara Deul zat Rosa en Janine op de hielen op de 100m vrij en werd 7e. Levi Tol, die ook maar liefst drie keer moest starten, verbeterde zijn tijden met 8, 10 en 13 seconden en werd 7e op de 100 wisselslag. Kortom: er is geweldig gepresteerd! Ga zo door en wie weet, hebben jullie een finaleplaats bemachtigd!

 

Jullie ploegleiders